Obavijesti

News

Komentari 13

Ravnatelj Parka Maksimir vrijeđao djelatnicu i prijetio joj

Ravnatelj Parka Maksimir vrijeđao djelatnicu i prijetio joj

DORH tereti 49-godišnjeg ravnatelja ustanove da je zaposlenici prijetio, govorio joj neprimjerene riječi, zabranio da napušta prostore ustanove, govorio što da odjene... Neslužbeno doznajemo da se radi o Luki Čuljku

VIDEO

Sjetimo se požeškog župana Alojza Tomaševića koji je svoju suprugu godinama maltretirao i tukao. Proglašen je krivim i osuđen na tek deset mjeseci zatvora, uvjetno. Sjetimo se i načelnika granične policije u Grudi, koji je svoje kolegice seksualno uznemiravao i ponižavao na temelju njihove vjeroispovijesti. Proglašen je krivim i sankcioniran zbog težih povreda službene dužnosti. Sjetimo se i rektora Zagrebačkog Sveučilišta Damira Borasa, koji je priznao da je znao za optužbe o barem jednom slučaju seksualnog uznemiravanja na fakultetima tijekom svojeg šestogodišnjeg mandata, i još k tomu nije ništa učinio da bi se slučaj riješio, već je cijelu javnu hajku nazvao ''medijskom koprodukcijom''; čime, ne da je okrenuo leđa svim žrtvama, već ih ponizio, umjesto da ih zaštiti. Još uvijek je na poziciji rektora. 

Skandal kod Dubrovnika: Policajke su prijavile načelnika da ih je seksualno zlostavljao

U posljednje vrijeme, nanizalo se toliko afera i skandala da ih je teško više i popratiti, no Hrvatsku ponovno trese najnovija afera u javnim krugovima, gdje je žrtva, naravno, opet - žena. 

Ovog puta, radi se o prijatelju i suradniku gradonačelnika Milana Bandića, Luki Čuljku, ravnatelju zagrebačkog parka Maksimir, neslužbeno su potvrdili nam iz Grada (op.a i dodali da Čuljak negira bilo kakve optužbe). 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naime, Zagrebačko tužiteljstvo priopćilo je da postoje osnovane sumnje da je, kao ravnatelj ustanove, od polovice 2019. godine pa sve do 11. veljače 2021., u prostorijama ustanove, jednu zaposlenicu neopravdano kritizirao na svakodnevnoj bazi, zabranjivao joj napuštanje prostorija ustanove i usavršavanje, kažnjavao ju je zbog kašnjenja s pauze te od nje tražio ''određeno odijevanje''. 
Između ostalog, opisano je i osumnjičenikovo postupanje, kao i prijetnje koje joj je upućivao, a sve to je kod zaposlenice izazvalo osjećaj straha za njen život, što joj je na koncu, i narušilo zdravlje. 

Nadalje, osnovano se sumnja, poručuju iz DORH-a, da je zaposlenici govorio neprimjerene riječi te da ju je premjestio i u drugu zgradu u kojoj nije imala radni stol ni ormar, a potom joj je davao zadatke koje nije bilo moguće ispuniti jer nije imala dostupne sve potrebne podatke. Osim toga, davao joj je i neprimjerene rokove za obavljanje zadataka. Sumnja se i da je, ravnatelj ustanove, tijekom 2020. godine, zaposlenici upućivao prijetnje koje su kod nje izazvale osjećaj uznemirenosti i straha za njenu sigurnost te sigurnost njezine obitelji, rekli su iz tužiteljstva, gdje je, nakon zaprimljene prijave, 49-godišnjak priveden i ispitan. 

Prijetio je i vikao na policajce, htio ih je i tući: Priveli su ga...
Prijetio je i vikao na policajce, htio ih je i tući: Priveli su ga...

PU Zagrebačka, potvrdila nam je policijsko postupanje u četvrtak, 11. veljače 2021. godine na lokaciji Maksimirski perivoj. Nadalje, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, podnesena je kaznena prijava protiv muškarca zbog kaznenog djela prijetnji te je isti predan dalje pritvorskom nadzorniku. 

Iz Ureda ravnatelja parka Maksimir, gospođa s kojom smo razgovarali, rekla nam je da ''ravnatelja nema te da će njegova zamjenica Tatjana Ivanda odgovoriti na naše upite''. Čekali smo minutu na pozivu, dok se u pozadini čuo nerazgovijetni muški glas, da bi nam na koncu, gospođa rekla da ipak ne žele ''njihove interne stvari iznositi u javnost i da nemaju daljnjih komentara'' te nije htjela, na naš upit, ponoviti ime i prezime njegove zamjenice. 

Što nije ni čudo, jer je nakon ispitivanja osumnjičenika tužiteljstvo odredilo mjere opreza - zabranu posjećivanja određenog mjesta, približavanje određenoj osobi te zabrana uspostavljanja veze s njom, ali također, izrečena mu je i mjera zabrane obavljanja određene poslovne aktivnosti, u ovom slučaju posao ravnatelja parka Maksimir.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag