Obavijesti

News

Komentari 6

Ravnatelj policije HNZ-a tuži ministra sigurnosti za klevetu

Ravnatelj policije HNZ-a tuži ministra sigurnosti za klevetu

Odvjetnički ured angažiran je da pokrene postupak radi zaštite od klevete s obzirom da su iznesene neistinite činjenice da je Ilija Lasić izveo državni udar, rekao je njegov odvjetnik Davor Bunoza

VIDEO

Ravnatelj Uprave policije Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Ilija Lasić, koji je prije nekoliko dana zaustavio konvoj s migrantima na prijevoju Ivan, tužit će za klevetu ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića jer ga je ovaj optužio za državni udar, doznaje se u ponedjeljak.

"Odvjetnički ured angažiran je da pokrene postupak radi zaštite od klevete s obzirom da su iznesene neistinite činjenice da je Ilija Lasić izveo državni udar", rekao je njegov odvjetnik Davor Bunoza.

Upitan odnosi li se tužba za klevetu na ministra Mektića, odvjetnik je odgovorio potvrdno.

Šaljući policiju da privremeno zaustavi dolazak migranata Lasić je pokušao spriječiti konflikt budući da su hrvatski stanovnici iz naselja Bijelog Polja najavili blokadu prometnice zbog dolaska migranata u izbjeglički kamp Salakovac, objasnio je odvjetnik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"S ciljem izbjegavanja mogućih konfliktnih situacija konvoj s migrantima privremeno je zaustavljen po nalogu gospodina Lasića. Nakon toga je objavljeno kako je izvršio državni udar što nema nikakva smisla", rekao je Bunoza.

Najavio je i da će odvjetnički ured vjerojatno podnijeti i kaznene prijave za nelegalne odluke dijela državnih institucija koje su zlorabile i lažno predstavile da su donesena odluke o prebacivanju migranata iz Sarajeva u Mostar.

Odvjetnik Bunoza tvrdi da migranti nisu uopće smjeli biti smješteni u Izbjeglički centar Salakovac kod Mostara. Prema odlukama koje Lasić ima, migranti su trebali biti smješteni u zatvorene centre, vojarne.

"Salakovac je izbjeglički centar otvorenog tipa. Deset godina zastupam izbjeglice i azilante te dobro poznajem tu problematiku. Ostaje pitanje na temelju kojeg zakonskog osnova su smješteni migranti, a ne tražitelji azila ili priznate izbjeglice. Takav zaključak ili odluku nismo vidjeli", rekao je Bunoza.

Skoro 270 migranata krenulo je u petak, samo dva dana prije dolaska turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, iz parka u središtu Sarajeva u konvoju autobusa prema Izbjegličkom centru kod Mostara. Njihovu smještanju u Mostaru usprotivile su se vlasti Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) tvrdeći da o tome nije donesena odluka državnih institucija.

Državni ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić nazvao je taj potez policije HNŽ-a državnim udarom, a zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija ustvrdio je da Vijeće ministara nije donijelo odluku o prebacivanju migranata u Mostar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.