Obavijesti

News

Komentari 107

Ravnatelj zaposlio kćer u školi, odbor ju je odbio, a on poništio natječaj - sad ga istražuje DORH

Ravnatelj zaposlio kćer u školi, odbor ju je odbio, a on poništio natječaj - sad ga istražuje DORH
3

O ravnatelju Tončiju Vuksanu smo već pisali kada je kćer zaposlio, a tada se pravdao da mu nije kći jer se udala i nije u njenom zapošljavanju vidio problem

VIDEO

Na natječaj OŠ Zagvozd za voditelja računovodstva javilo se 18 kandidata, od kojih se 14 odazvalo na testiranje. Od troje najbolje rangiranih, ravnatelj Tonči Vuksan od Školskog odbora ovaj je tjedan zatražio odobrenje za zapošljavanje kandidatkinje Ines Ćapin.

To je njegova kći koju je u rujnu na tome mjestu zaposlio na 60 dana, na što kao ravnatelj ima zakonsko pravo. No u tih 60 dana nije raspisao natječaj, već je ona ostala raditi prema prvome ugovoru više od četiri mjeseca.

O svemu smo tada pisali nakon što su nam se javili tamošnji članovi Školskog odbora, požalivši se da u Zagvozu također ima ljudi koji bi trebali dobiti taj posao. Vuksan se tada pravdao kako mu ona nije kći jer se udala. Nije smatrao da je problem to što je kao ravnatelj javne ustanove zaposlio najbliži rod na mjesto gdje mu je direktno podređena.

'Očito je najvažnije imati nekoga na položaju'

Ravnatelj nam je poslao sve podatke o provedenom natječaju i kandidatima, iz kojeg je vidljivo da je proveden po zakonu.

No školski odbor OŠ Zagvozd, kako pokazuje zapisnik sjednice od 8. veljače, nije dao suglasnost za stalno zapošljavanje Ines Ćapin. Vuksan je nakon toga poništio natječaj.

Kako nam je pojasnila Ivana Čagalj, predstavnica Vijeća roditelja u Školskom odboru, smatrali su kako bi taj posao trebao dobiti netko iz njihova mjesta (Ćapin ne živi u Zagvozdu), a bilo je još kandidata koji su prošli testiranje i imaju stručne reference.

- Očito je danas najvažnije imati nekoga na položaju. Volim svoju zemlju, poštujem zakone svoje zemlje koji su tu da se provode, a ne krše i zloupotrebljavaju od strane pojedinaca - ističe Ivana Čagalj, koja je kao majka četvero djece, od kojih dvoje pohađa školu u Zagvozdu, zadovoljna i školom i nastavnicima.

Ima je pravo opet zaposliti

- Osobno nikada neću pristati kao član Školskog odbora na neke kompromise, samo zato jer je nekom tata ravnatelj. Ravnateljevo je pravo predlagati, a moje kao člana Školskog odbora, ako smatram da neki prijedlog nije dobar, uskratiti glas. Svatko od nas ima prava, ali i svoje obveze od kojih je prva poštivanje zakona. I nikada neću svoj glas u Školskom odboru bagatelizirati - zaključuje.

Zbog cijele ove situacije u školi je bio i DORH.

- MZO je dobio podnesak DORH-a vezano uz zapošljavanje ravnateljeve kćeri u Osnovnoj školi Zagvozd. Povodom tih navoda u Školi je obavljen inspekcijski nadzor o čemu je prosvjetna inspekcija poslala izvješće DORH-u - izvijestili su nas iz Ministarstva znanosti i obrazovanja. U splitskom DORH-u kazali su kako ne mogu objaviti zašto provode istragu.

Što se tiče daljnje procedure, prema objašnjenju ravnatelja Vuksana, škola će opet raspisati natječaj za mjesto voditelja/voditeljice računovodstva škole, a do zasnivanja radnog odnosa po ponovljenom natječaju, s novim ugovorom na određeno zaposlit će opet Ines Ćapin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 107

VIDEO

Iranski predsjednik je mrtav!
SRUŠIO SE HELIKOPTER

Iranski predsjednik je mrtav!

Loše vremenske prilike ometale su spasilačke službe da dođu do mjesta gdje se prisilno sleitio helikopter u kojem je bio iranski predsjednik

Jako grmljavinsko nevrijeme i obilna kiša nad Europom, past će i tuča. Na snazi meteoalarm
PRIPREMITE KIŠOBRANE!

Jako grmljavinsko nevrijeme i obilna kiša nad Europom, past će i tuča. Na snazi meteoalarm

Meteorolozi Državnog meteorološkog zavoda prognoziraju kako će u ponedjeljak biti promjenjivo i nestabilno vrijeme
U padu helikoptera poginuo je iranski predsjednik. Izvučena tijela. Nema preživjelih...
IRANSKI PREDSJEDNIK JE MRTAV

U padu helikoptera poginuo je iranski predsjednik. Izvučena tijela. Nema preživjelih...

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi poginuo je u padu helikoptera, potvrdila je iranska državna televizija i potpredsjednik te zemlje