News

Komentari 1

Ravnatelja Županijske uprave za ceste optužili za zlostavljanje

Ravnatelja Županijske uprave za ceste optužili za zlostavljanje

Bjelovarski tužitelji terete ravnatelja Županijske uprave za ceste da je tijekom dvije godine na poslu i izvan njega omalovažavao radnicu, unosio joj se u lice, prijetio otkazom, izolirao ju od kolega

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (59) zbog počinjenja kaznenog djela zlostavljanja na radu iz čl. 133. st. 1. Kaznenog zakona. (4. 6. 2021.). Neslužbeno doznajemo da se radi o Mladenu Marušiću, ravnatelju Županijske uprave za ceste.  

Okrivljenog 59-godišnjaka tereti se da je od neutvrđenog dana u studenom 2018. godine pa do 16. studenog 2020., kada je žrtva otišla na bolovanje, u svojstvu ravnatelja, tijekom i izvan radnog vremena, omalovažavao ju na osobnoj i profesionalnoj razini, unosio joj se u lice i stavljao joj ruke na bokove te joj prijetio otkazom ugovora o radu, kao i da ju je izolirao od radnih kolega i učestalo joj mijenjao mjesto rada.

Ravnatelju uprave za ceste Bjelovarsko-bilogorske županije se na teret stavlja da se djelatnici 29. listopada 2020. neprimjereno obratio i unosio joj se u lice te rukom nasrnuo prema njenom licu želeći ju udariti, kao i da joj je dva puta izricao neopravdane opomene pred otkaz, uslijed čega je žrtvi narušeno zdravstveno stanje.

Najčitaniji članci