Obavijesti

News

Komentari 10

Ravnateljica zaključala školu da zaštiti đake: 'Otac je vrijeđao, sve smo napravili po pravilima'

Ravnateljica zaključala školu da zaštiti đake: 'Otac je vrijeđao, sve smo napravili po pravilima'
1

U zagrebačkoj školi Sveta Klara u utorak je došlo do incidenta s jednim učenikom i njegovim ocem. Nakon što je učenik udaljen s nastave, on i otac vratili su se pred školu, a ravnateljica je sve riješila razgovorom

VIDEO

U zagrebačkoj Osnovnoj školi Sveta Klara u utorak popodne došlo je do incidenta zbog kojeg je ravnateljica Tajana Babić na kratko zaključala školu kako bi zaštitila učenike, piše Večernji list

Kako je Tajana Babić pojasnila i za 24sata, tijekom dana jedan od učenika počeo se ponašati neprimjereno, uz prijetnje i samoj ravnateljici. Ona je pozvala roditelje, te je došao otac učenika, kojem je objašnjeno da će dječak biti udaljen s nastave.

Incidentna situacija se nastavila pri izlasku učenika i njegova oca iz škole, jer su ih počeli vrijeđati drugi učenici. Otac im je odgovorio uvredama i prijetnjama, te otišao sa sinom. Ipak, zbog prijetnji, škola je zvala policiju i inzistirala da izađu na teren. 

Policija je došla, ali, kako kažu, nisu utvrdili elemente kaznenog djela. No oko 19 sati, pred sam kraj nastave, otac i sin vratili su se pred školu. To je sve uznemirilo, a ravnateljica, koja se u tome trenutku nalazila izvan škole, dala je nalog da se škola zaključa. Ona se vratila pred školu, te s još dvije učiteljice pažljivo i za dobrobit svih, razgovarala s ocem. Nalog za zaključavanje škole dala je zbog predostrožnosti, nije bilo nikakvog sukoba, a sve je trajalo manje od desetak minuta, istaknula je.

- Napravili smo sve što je u našoj nadležnosti i u korist svih učenika. Odmah smo o svemu obavijestili sve institucije, te odradili što se zahtijeva prema procedurama. Otac je objasnio da je došao po drugog učenika koji s njegovim sinom ide na trening. Danas je otac bio na razgovoru i objasnili smo mu zbog čega smo morali odrediti suspenziju njegovu sinu - kaže nam Tajana Babić.

Roditelji koji su svemu svjedočili bili su uzbuđeni i zbunjeni zbog zaključavanja škole, te su kasnije obavijestili i medije. No ravnateljica kaže da će učiniti sve što može da ne bude većih posljedica ove situacije. Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja ponudili su da u školu dođe krizni psihološki tim, o čemu će uprava odlučiti tijekom dana. 

Prosvjetni djelatnici već neko vrijeme ističu kako se roditelji nerijetko neprimjereno ponašaju prema njima, što pokazuju i ankete. Ravnateljica ove škole, ističu njezine kolege, napravila je sve po propisima i zaštitila učenike i djelatnike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa