Razoran potres u Nepalu odnio 157 života: 'Sve je uništeno' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 1

Razoran potres u Nepalu odnio 157 života: 'Sve je uništeno'

NEPAL - Stanovnici su pregledavali štete na svojim kućama i stambenim zgradama nakon razornog potresa koji je pogodio Nepal kasno u petak. Tisuće zgrada nisu prigodne za stanovanje zbog brojnih oštećenja. Pregledavajući ostatke, stanovnici ne znaju kakva ih budućnost čeka. - Nemamo više ništa. U jako smo lošoj situaciji - kaže Pavitra Chalaune Giri. U potresu magnitude 6,4 po Richteru poginulo je 157 osoba, prenosi Reuters. Ovaj potres smatra se najgorim u Nepalu u posljednjih osam godina.

Pokretanje videa...

Nepalci o posljedicama razornog potresa 01:54

VIDEO Hrvatski navijači stali u prašku pivnicu u kojoj je Hajduk osnovan. Pogledajte spektakl!

PRAG - Brojni su automobili i kombiji s hrvatskim obilježjima na putu prema Berlinu, naši navijači krenuli su iz svih dijelova Europe, a dio je stao putem u Pragu, gdje je u četvrtak navečer nas stotinjak napravilo pravu feštu u slavnoj pivnici “K Fleku”, u kojoj je osnovan Hajduk. Cijelu smo večer pjevali navijačke pjesme, na oduševljenje ostalih gostiju, javio nam se naš čitatelj.

Pokretanje videa...

Hrvatski navijači na putu do Berlina napravili pravu feštu u slavnoj pivnici “K Fleku” 01:25

VIDEO Joško Gvardiol propustio trening dva dana prije prve utakmice 'vatrenih' na Euru!

NEURUPPIN - Joško Gvardiol propustio je trening 'vatrenih' u četvrtak popodne. Zlatko Dalić je u dogovoru sa stožerom odlučio kako je bolje da Joško odradi trening u teretani zbog žulja na nozi. Kako doznajemo, u reprezentaciji ne strahuju da će Gvardiol propustiti ogled sa Španjolcima, već je trening propustio iz predostrožnosti.

Pokretanje videa...

Trening Vatrenih 02:05

VIDEO Radnici Gradske plinare Zagreb - Opskrba u prosvjedu: 'Kako je Grinch ukrao GPZO'

ZAGREB - Radnici Gradske plinare Zagreb počeli su prosvjed u 15 sati na Radničkoj cesti. Gradska plinara Zagreb - Opskrba suočava se s problemima nakon što je HERA odlučila da opskrbu Zagreba preuzme Međimurje-plin zbog niže ponude na natječaju. Ova odluka izazvala je strah za radna mjesta među djelatnicima tvrtke.

Pokretanje videa...

Prosvjed plinare 05:30

Spektakularna snimka mede u zaleđu Senja: 'Sjedio je na cesti, pogledao nas i samo odštetao'

KRIVI PUT Prijateljica i ja smo se vozile u nedjelju cestom prema Krivom putu. Vidjeli smo medvjeda kako sjedi nasred ceste. Stale smo, a on je mirno odšetao u šumu i nastavio nas gledati, ispričala je čitateljica

Pokretanje videa...

Senj: Čitatelj snimio medvjeda u šumi kraj ceste Krivi Put 00:52

VIDEO 'Vatreni' trenirali po kiši, svih 26 na raspolaganju Daliću

NEURRUPIN - U njemačkom gradiću su po sad već ustaljenom programu s treninzima nastavili hrvatski reprezentativci, a izbornik Zlatko Dalić ih je na raspolaganju imao svih 26. Ovaj ih je put 'okupala' kiša, ali nije ih to omelo u pripremama za nadolazeću utakmicu protiv Španjolske. Na trening se vratio i golman Nediljko Labrović (24) koji je potpisao ugovor s njemačkim Augsburgom

Pokretanje videa...

Trening nogometne reprezentacije 01:36

VIDEO U Osijeku se izlila Drava: 'Ovo stanje nije alarmantno'

OSIJEK - Načelnik stožera župan Mato Lukić izjavio je novinarima kako se, zbog povećanja vodostaja Dunava, događa uspor toka rijeke Drave, o čemu ovisi i vodostaj u Osijeku, a što će utjecati i na pritoke Drave. Iako su vodostaji Drave i Dunava u blagom porastu, stanje nije alarmantno, a u narednim danima očekuje se njegova stagnacija, izvijestio je u srijedu osječko-baranjski Stožer Civilne zaštite.

Pokretanje videa...

Drava se počela izlijevati na lijevu obalu 00:54

VIDEO Crvi brašnari koji jedu plastiku surađuju s dizajnerom na neobičnim kreacijama

LONDON - Crvi brašnari 'rade' na inovativnom dizajnerskom projektu za stvaranje novih komada namještaja, a istovremeno recikliraju polistiren, materijal koji je inače teško zbrinuti. Britanski dizajner William Eliot opisuje proces kao bio-suradnju. - Ono što je fascinantno kod crva brašnara je da oni imaju bakteriju u svom želucu koja se zove Exiguobacterium, i to im omogućuje da razgrade ovu umjetnu molekulu, kemijski stvoreno svojstvo, i pretvore je u nešto organsko. Oni mogu zapravo živjeti od polistirena - rekao je dizajner za Reuters.

Pokretanje videa...

Crvi koji jedu plastiku surađuju s dizajnerom na neobičnim kreacijama 07:45

VIDEO Pogledajte razmjere oluje na Čiovu: Padala jaka tuča

ČIOVO - Jutros oko 9:30 splitsko je područje pogodilo jako nevrijeme. Najgore je bilo na Čiovu gdje je padala tuča praćena olujnim udarima vjetra. - Zrna su bila veličina oraha, a vjetar je lomio grane - pričaju nam čitatelji.

Pokretanje videa...

Nevrijeme na Čiovu 05:05

VIDEO Ruska vojska odrađuje vježbe taktičkog nuklearnog oružja: Pogledajte kadrove...

RUSIJA: Moskva je u srijedu objavila da su vojnici i mornari iz sjevernog lenjingradskog vojnog područja, koje graniči s članicama NATO-a Norveškom, Finskom, Poljskom, Latvijom i Litvom, sudjelovali u vojnim vježbama s taktičkim nuklearnim oružjem. U vježbama sudjeluje i bjeloruska vojska. "Ove vježbe su tu kako bi osigurali da su naše vojske i naša oprema spremne braniti suverenitet i teritorijalni integritet", poručili su iz ruskog ministarstva obrane. Vježbe je prošlog mjeseca naredio Vladimir Putin, nakon što je Kremlj priopćio da je Rusiji prijete Francuska, Velika Britanija i SAD...

Pokretanje videa...

Ruska vojska odrađuje vježbe taktičkog nuklearnog oružja 01:27

VIDEO Zračna luka kao trajektna luka: Kiša paralizirala aerodrom na Mallorci, pogledajte kadrove

MALLORCA: Jake kiše 'paralizirale' su jučer glavnu zračnu luku na Mallorci. Letovi su otkazivani jedan za drugim, oni koji su trebali sletjeti u Mallorcu su preusmjereni..."Kad vidim koliki je red ovdje, gubim nadu da će moj let stići", kazao je jedan od zaglavljenih turista. Neki su sve okrenuli na šalu. Pišu kako je zračna luka postala poput trajektne luke...

Pokretanje videa...

Obilne kiše paralizirale zračnu luku na Mallorci 03:33