News

Komentari 0

Razrješenje Nikše Vukasa i izbor Siniše Hajdaša Dončića na čelo Odbora za unutarnju politiku

Razrješenje Nikše Vukasa i izbor Siniše Hajdaša Dončića na čelo Odbora za unutarnju politiku

Hrvatski sabor u utorak će raspraviti prijedlog da se dužnosti predsjednika Odbora za unutarnju politiku razriješi Nikša Vukas i izabere Siniša Hajdaš Dončić

U utorak će Hrvatski sabor razmotriti prijedlog o razriješenju dužnosti predjednika Odbora za unutarnju politiku Nikše Vukasa (Klub socijaldemokrata) i da na njegovo mjesto dođe Siniša Hajdaš Dončić (SDP). 

Hrvatski sabor u utorak će raspraviti prijedlog da se dužnosti predsjednika Odbora za unutarnju politiku razriješi Nikša Vukas (Klub socijaldemokrata) i izabere Siniša Hajdaš Dončić (SDP), a o tome će glasovati u srijedu.

Raspravit će i prijedlog da se bivši SDP-ov zastupnik, a sada nezavisni Vinko Grgić, razriješi dužnosti potpredsjednika Odbora za prostorno uređenje, a da tu dužnost preuzme SDP-ova Sanja Radolović.

Ta kadrovska rješenja Saboru je predložio Odbor za izbor i imenovanja, na prijedlog Kluba SDP-a koji je zatražio i da se njegova Mirela Ahmetović razriješi dužnosti potpredsjednice Odbora za pomorstvo, a izabere za potpredsjednicu Odbora za medije, umjesto Željka Pavića (Klub socijaldemokrata).

O izborima i imenovanjima raspravljat ćemo danas nakon izjašnjavanja o amandmanima podnijetima na raspravljene zakone, najavio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković te podsjetio zastupnike da Sabor sutra završava jesensko zasjedanje.

U srijedu, u 9, 30 sati krenut ćemo slobodnim govorima, odnosno iznošenjem stajališta klubova, nakon toga ćemo glasovati i time završiti rad, rekao je Jandroković na početku zasjedanja.

Najčitaniji članci