Obavijesti

News

Komentari 352

Rene Bitorajac: 'Profesor mi je ponizio sina. Čekali smo tri mjeseca. Ispisali smo ga'

Rene Bitorajac: 'Profesor mi je ponizio sina. Čekali smo tri mjeseca. Ispisali smo ga'
1

Tri mjeseca čekali smo da se riješi ova situacija, kazao je Bitorajac. Iz Ministarstva su poručili da je u školi prosvjetna inspekcija. Za nastavnika iz Strojarske škole poručuju da nisu nadležni

VIDEO

Nakon što je na svome Facebook profilu naš glumac Rene Bitorajac iznio neugodno iskustvo svoga sina u zagrebačkoj I. ekonomskoj školi, u petak je za RTL potvrdio kako su on i supruga dijete ispisali iz te škole i upisali ga u drugu.

Kako je ranije objavio, prije tri mjeseca profesor tjelesnog na satu je njegovom sinu naredio da ispljune žvakaću gumu. Kad je on to krenuo napraviti, profesor ga je gurnuo, ali i udario nogom u stražnjicu. Nakon što im se sin požalio što se dogodilo, Bitorajčevi su sve prijavili školi, ministarstvu, ali i policiji. Kako je glumac napisao, tri mjeseca se ne događa ništa osim što je cijeli razred dobio drugog profesora tjelesnog, no njegov sin je i dalje susretao profesora koji ga je ponizio.

Rene Bitorajac: 'Profesor je mog sina udario nogom u stražnjicu i nakon toga nikome ništa'
Rene Bitorajac: 'Profesor je mog sina udario nogom u stražnjicu i nakon toga nikome  ništa'

- Profesor tjelesnog je fizički kontaktirao moje dijete odgurivanjem, udaranjem u stražnjicu u nekoj pubertetskoj dobi, u odgojno-obrazovnoj ustanovi... Dijete je pravilno postupilo, iako bi se neko dijete možda išlo i braniti u takvoj situaciji, Moje pitanje je što bi se dogodilo onda? Međutim, najviše me zabrinjava u cijeloj toj situaciji trajanje ovog procesa, jer u tri mjeseca nije se dogodilo ništa - kazao je za RTL Bitorajac koji smatra da se to nije smjelo dogoditi.

Policija nam je odgovorila sljedeće:

- Policijska uprava zagrebačka upoznata je s navedenim slučajem te je provedeno kriminalističko istraživanje. O svemu utvrđenom obaviješteno je Općinsko kazneno državno odvjetništvo za mladež u Zagrebu.

Ostale institucije koje smo kontaktirali nisu odgovorile na upite. Za RTL je izjavu dana državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Iva Ivanković. Ona je izrazila žaljenje u ime MZO-a zbog onoga što je prošla obitelj Bitorajac.

- No moramo napomenuti da srednjoškolsko obrazovanje nije obvezno, roditelji mogu dati mišljenje i savjet djetetu koji program da upiše - kazala je. Na upit novinarke kako je Bitorajčev sin baš odabrao školu u koju više ne ide, te da je problem u tome što već tri mjeseca čekaju da se situacija razriješi, Ivanković je nastavila:

- Cijeli proces je trajao jer očito u školi nisu napravljene sve mjere prema zakonu, pravilnicima i propisima. Ono što znamo je da je škola tražila stručno-pedagoški nadzor i da su poduzete mjere. Očito te mjere nisu zadovoljile roditelje.

Odnosno, prosvjetna inspekcija provodi nadzor u I. ekonomskoj školi, a dok istraga traje u MZO ne mogu komentirati. Ivanković je ipak prokomentirala i snimku incidenta u Strojarskoj školi.

- Moramo biti svjesni da te informacije nisu pouzdane, zato je važno da intitucije koje su nadležne rade svoj posao. Nije važno što ja mislim već što će utvrditi dokazi, je li čovjek napravio neko kazneno djelo. No to nije nadležnost našeg ministarstva, već Ministarstva unutarnjih poslova ili pravosuđa. Postoje institucije koje trebaju raditi svoj posao - objasnila je Ivanković.

Kako je istaknula, u ovome slučaju direktno je odgovorna ravnateljica jer je ravnatelj poslovodni stručni voditelj škole, te se jako dobro zna koje su njegove nadležnosti, a koje školskog odbora.

- Ako postoje problemi u poslovnom dijelu škole, ravnatelj treba postupati prema propisima. To nije naša nadležnost, mi nismo poslodavci nastavnicima. Ako ima propusta, to se treba prijaviti prosvjetnoj inspekciji koja izlazi na teren prema prijavi, koja ne može bii anonimna. Prijavu podnosi ministarstvo, roditelj, škola itd - ogradila se od slučaja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 352
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.