Obavijesti

News

Komentari 2

Revizija: Ministarstvo kulture ponavljalo ranije nepravilnosti

Revizija: Ministarstvo kulture ponavljalo ranije nepravilnosti
1

U poslovnim knjigama i sastavljenim financijskim izvješćima revizijom je utvrđeno da pojedini rashodi nisu evidentirani na propisanim računima Računskog plana

VIDEO

Državni ured za reviziju u svom je izvješću utvrdio kako Ministarstvo kulture lani u nekoliko slučajeva nije postupilo prema nalozima iz ranijih revizija te su nepravilnosti ponavljane, pa su primjerice naknade za prekovremeni rad nekim zaposlenicima obračunate i isplaćene za više od 180 sati godišnje, unatoč nalogu da se ta nepravilnost ispravi.

U izvješću stoji kako je revizijama za 2013., 2014. i 2015. utvrđeno da u pojedinim slučajevima korisnicima nisu isplaćivana sredstva za provedbu odobrenih programa/projekata u skladu s ugovorenim uvjetima, a  nepravilnost je ponovljena i u prošloj godini.

Revizijama za 2014. i 2015. utvrđeno je i da prijenos sredstava proračunskim korisnicima drugih proračuna, trgovačkim društvima, neprofitnim organizacijama te drugim korisnicima sredstava, kao što su pomoći, donacije i subvencije, nije evidentiran na odgovarajućim računima i skupinama računa Računskog plana. To, navodi se u izvješću, nije u skladu s odredbama Pravilnika o proračunskom računovodstvu i Računskom planu, a ista nepravilnost ponovljena je i u 2016. godini.

U Državnom uredu za reviziju ističu kako je Ministarstvo i nadalje u obvezi postupati prema njihovim nalozima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U poslovnim knjigama i sastavljenim financijskim izvješćima revizijom je utvrđeno da pojedini rashodi nisu evidentirani na propisanim računima Računskog plana, a u pojedinim slučajevima istovrsni rashodi evidentirani su na različitim računima. Navedene nepravilnosti utvrđene su u okviru aktivnosti, odnosno kapitalnih projekata kao što su književno izdavaštvo, zaštitni radovi na nepokretnim spomenicima kulture, informatizacija te izgradnja, održavanje i opremanje ustanova kulture, programi kazališne i glazbeno scenske djelatnosti i međunarodna kulturna suradnja.

Posljedica pogrešnog načina evidentiranja je, tvrdi se u izvješću, nepouzdana struktura rashoda te nepotpune evidencije imovine nabavljene u 2016. godini.

Revizijama za 2013., 2014. i 2015. je utvrđeno da popis imovine i obveza nije cjelovit, a revizija za 2016. je utvrdila da su ispravljene nepravilnosti navedene uz popis imovine i obveza prošlih godina. Naime, popisani su građevinski objekti, prijevozna sredstva, imovina u pripremi i umjetnine, koji su u popisnim listama iskazani u naturalnim i novčanim iznosima. Ipak, pojedina materijalna i nematerijalna imovina nabavljena tijekom 2016. nije popisana, a dijelom ni evidentirana na računima imovine kao što su licence, građevinski objekti, zemljište te oprema.

Revizija je utvrdila i da je Ministarstvo kulture postupilo u sedam slučajeva prema nalozima i preporukama ranijih revizija.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.