Obavijesti

News

Komentari 8

'Rezultat je sporedan, uživajte u spektakularnoj atmosferi'

'Rezultat je sporedan, uživajte u spektakularnoj atmosferi'
3

Mario Mandić, bivši kandidat showa 'Život na vagi', a danas fitness trener, savjetuje kako se što bolje pripremiti za nadolazeći trkački spektakl, utrku 00:24 RUN, koja će se trčati na pisti Zračne luke Franjo Tuđman

VIDEO

Jedinstvena noćna utrka 00:24 RUN, koja će se trčati na pisti Zračne luke Franjo Tuđman 24 minute nakon ponoći u noći 29. rujna, izazvala je veliko zanimanje pa ne čudi što je rasprodana u rekordnom roku. Organizator je 24sata, u suradnji s MZLZ, a natjecatelji će trčati uz zrakoplove i vojne MIG-ove, dok će ih iz zraka pratiti helikopter MUP-a.

Pripreme intenzivno traju, a jedan od natjecatelja je i Mario Mandić, kandidat posljednje sezone showa ‘Život na vagi’, koji se posljednjih mjeseci profilirao u vrlo traženog fitness trenera. Ususret ovom atraktivnom sportskom događaju Marija smo zamolili savjet kako se što bolje pripremiti za ovaj nadolazeći trkački spektakl te kako uspješno istrčati pet kilometara.

- Kao i za sve, najvažnija je motivacija. Onima kojima je ovo prva utrka, neka se koncentriraju na to da uspješno prođu kroz cilj. Uživajte u svojoj prvoj utrci i njenoj atmosferi, a naročito u ovako spektakularnoj. Rezultat je sporedna stvar - poručuje Mario te naglašava kako je tjedan dana prije utrke važno smanjiti intenzitet treninga.

VIDEO

- Tri, četiri dana prije utrke možete otrčati pola dionice, odnosno 2,5 kilometra. Dane nakon toga samo šetajte, a dan prije utrke se u potpunosti odmorite. Na dan utrke bitno je dobro se zagrijati prije početka. S prehranom nemojte eksperimentirati, nego se držite svojih redovnih planova prehrane. Tri dana prije možete početi prakticirati “carboloading”, odnosno smanjiti unos masnoća i proteina, a povećati unos ugljikohidrata. Dan prije izbjegavajte namirnice kao što su, primjerice, grahorice kako na dan utrke ne biste bili napuhani. Smanjite, također, unos orašastih plodova jer sadrže puno zdravih masnoća, a njihov unos u carboloadingu treba biti umanjen. Pola sata prije same utrke pojedite energetsku pločicu kako biste dobili dodatnu energiju - navodi i dodaje kako je jako važno prije utrke popiti i dovoljno tekućine, ali ne previše.

- Slušajte vlastito tijelo i pijte onoliko koliko vas tijelo traži. Na dan utrke povećajte unos vode, a nakon utrke slobodno popijte neko izotonično piće kako biste nadomjestili izgubljenu tekućinu i elektrolite. Odmor i san prije utrke su jako bitni pa pokušajte taj tjedan svaku noć spavati barem osam sati kako bi vaš um i tijelo bili maksimalno spremni – dodaje Mario Mandić, koji je u show ‘Život na vagi’ ušao sa 165,5, a izašao sa 112 kilograma. Uz to je redovno nastavio vježbati, pravilno se hraniti te je upisao i tečaj za fitness instruktora. Danas je vrlo tražen kao trener i savjetnik u prehrani.

Generalni pokrovitelj utrke je Konzum, partneri projekta su INA, Kala, HEP, A1 i Slatinska banka, a Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i Ministarstvo unutarnjih poslova su prijatelji utrke. Sve informacije pratite na službenoj stranici utrke www.0024run.hr i putem Facebooka.

Pozivamo vas da, ukoliko i ne trčite, podržite ovu akciju i uplatite sredstva na humanitarni račun IBAN: HR6723600001300132456, uz naznaku ‘Donacija za Zakladu.’ Sakupljeni iznos u cijelosti će biti doniran Zakladi - dječja onkologija Rebro, za malene onkološke pacijente, nakon završetka humanitarne akcije odobrene Rješenjem nadležnoga gradskog ureda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.