Obavijesti

News

Komentari 122

"Europske vrijednosti trebamo zaštiti od fašizma i nacizma"

"Europske vrijednosti trebamo zaštiti od fašizma i nacizma"
11

Jedan od glavnih zadataka, posebno u vrijeme krize, je osigurati da duhovi nacizma i fašizma ne zaprijete europskim vrijednostima, rekao je Josipović na Danu Europe

VIDEO

Jedan od glavnih zadataka, posebno u vrijeme krize, jest osigurati da duhovi nacizma i fašizma ne zaprijete europskim vrijednostima - istaknuo je predsjednik Ivo Josipović na svečanom obilježavanju Dana Europe u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, piše Večernji list.

- Nije slučajno što je Europa svoj dan vezala uz pobjedu nad fašizmom i nacizmom, ideologijama koje su najviše negirale načela koja se trudi najviše izgraditi: demokraciju, ljudska prava i napredak. Jedan od glavnih zadataka, posebno u vrijeme krize, jest osigurati da duhovi nacizma i fašizma ne zaprijete tim vrijednostima - istaknuo je predsjednik Ivo Josipović na svečanom obilježavanju Dana Europe u Zagrebu.

Državni vrh, ministri u Vladi, saborski zastupnici i strani diplomati u Nacionalnoj su i sveučilišnoj knjižnici prvi puta obilježili dan kad je, prije 62 godine, Robert Schumann pročitao deklaraciju s pozivom europskim zemljama da pod zajednički nadzor stave proizvodnju ugljena i čelika, u Hrvatskoj koja je zaista nadomak EU, u trenu kad hrvatski predstavnici sudjeluju u njezinom funkcioniranju, zasad kao promatrači te u Hrvatskoj, koja je - kako je istaknuo šef delegacije EU, organizatora svečanosti, Paul Vandoren 'uspješna priča i primjer susjedima, s provedenim reformama koje će koristiti građanima'.

Tako će i sutra i preksutra potpredsjednica vlade Milanka Opačić, ministrica kulture Andrea Zlatar-Violić i zamjenica ministra za obrazovanje Marija Lugarić sudjelovati na sastanku Vijeća za obrazovanje, mlade, kulturu i sport u Bruxellesu.

Nešto manje od godinu i tri mjeseca od punopravnog članstva, premijer Zoran Milanović sažeo je važnost ulaska u dva razloga: sigurniji i bogatiji život, istovremeno upozoravajući kako se Europu doživljavalo kao homogenu tvorevinu, što se - posebice u vrijeme krize - pokazalo - a na neki način je i dobro, dodao je, da nije tako.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)