Obavijesti

News

Komentari 56

Ribiči spašavali ženu iz jezera: 'Bila je u autu koji je tonuo'

Ribiči spašavali ženu iz jezera: 'Bila je u autu koji je tonuo'
2

Kolega ribič počeo je vikati kako je automobil upao u jezero Tempo. Iz daljine sam vidio kako je još netko unutra i kako se miče te sam odmah otrčao kako bih došao do auta u koji je već prodrla voda

VIDEO

Počeo je tako priču ribič Božidar Žagar iz Zagreba, koji je u ponedjeljak oko podneva pecao na jezerima Rakitje između Zagreba i Svete Nedelje. U pomoć mu je brzo došao i drugi ribič, Dobrivoj Tomić iz Bjelovara, koji je došao pecati i odmoriti se tijekom praznika. Nisu previše razmišljali te su obojica skočili u hladno jezero.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

Pokretanje videa...

01:00

- Ušli smo u vodu koja nam je bila do prsa. Automobil je lagano tonuo, no zapeo je za nešto pa smo mu uspjeli prići. Žena je bila unutra. Čvrsto se držala za volan - ispričao nam je Dobrivoj dok je pogledavao prema jezeru. On i Božidar uspjeli su otvoriti vrata i doći do žene. Maknuli su joj ruke s volana te su je zajedničkim snagama izvukli do obale.

Rakitje: ‘Vidjeli smo ženu kako se utapa i skočili smo za njom. Bila je u autu, a voda je nadirala’ Reporter: Bogdan Blotnej

Objavljuje 24sata u Ponedjeljak, 8. listopada 2018.

- Nije ništa govorila. Gubila je svijest te nam je na umu bilo samo da je izvučemo. Stavili smo je u bočni položaj te smo odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć - ispričali su hrabri mladići. Liječnik je brzo došao te su je odvezli na pregled u bolnicu.

Prema prvim informacijama, žena (47) nije bila ozlijeđena, no nakon pregleda će tek saznati zašto je gubila svijest. Tijekom ponedjeljka je do jezera Tempo došla i kriminalistička policija koja je obavila očevid. Automobil je bio desetak metara od obale pa su u pomoć pozvali vatrogasce DVD-a Sveta Nedelja. I oni su ušli u hladnu vodu kako bi zakačili sajlu za vozilo te ga uz pomoć vitla i kamiona izvukli na suho. Kasnije ga je preuzeo vozač vučne službe. Hrabri ribiči su se brzo nakon akcije presvukli kako se ne bi prehladili.

Vozač izvan kontrole u Splitu: Šamarao putnika u autobusu!
Vozač izvan kontrole u Splitu: Šamarao putnika u autobusu!

- Nasreću, imamo uvijek suhu odjeću kad idemo u ribolov. To morate uvijek imati. Osim ovog, ostao mi je još jedan suhi komplet - ispričao je Božidar, koji do jezera “potegne” svaki drugi vikend kako bi se opustio i uživao u prirodi. Dobrivoj je pak prvi put došao do jezera Tempo.

- Prije sam stalno pecao na malom jezeru Keč, tu u Rakitju. Sad sam prvi put na Tempu i odmah sam u akciji - kaže Dobrivoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa