Obavijesti

News

Komentari 2

Rijeka 2020: Emina Višnić je razriješena na vlastiti zahtjev

Rijeka 2020: Emina Višnić je razriješena na vlastiti zahtjev
1

Emina Višnić izražava ponos na sve što je dosad odrađeno zajedničkim naporima sviju uključenih a posebno je istaknula projekt 'Otvorenja' koji je i osobno vodila

VIDEO

Dosadašnja direktorica tvrtke Rijeka 2020 Emina Višnić razriješena je te funkcije na vlastiti zahtjev, a na to mjesto imenovana je Irena Kregar Šegota, priopćeno je iz Grada Rijeke.

Kako se navodi u priopćenju, Emina Višnić je zatražila razrješenje na funkciji direktorice tvrtke Rijeka 2020 "nakon dovršetka zahtjevnog procesa redefiniranja programa i proračuna", smatrajući da se u novim okolnostima u kojima se EPK projekt nalazi, treba osobno još intenzivnije posvetiti poslovima operativnog upravljanja programima.

Emina Višnić izražava ponos na sve što je dosad odrađeno zajedničkim naporima sviju uključenih a posebno je istaknula projekt Otvorenja koji je i osobno vodila te dodala: „Iako smo imali tu nesreću da je ovu godinu obilježila svjetska pandemija, ipak čvrsto vjerujem da je projekt EPK već uspio te da trebamo iskoristiti vrijeme pred sobom da realiziramo što je moguće više programa i na primjeren način zaokružimo priču o gradu koji je postao i ostao Europska prijestolnica kulture.“ Višnić ostaje zaposlena u tvrtki i preuzima poslove upravljanja programima koji idu u realizaciju,  stoji u priopćenju.

Državna revizija - Nepravilnosti vezane uz projekt Rijeka 2020

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na sjednici Odbora za kulturu Gradskog vijeća koncem svibnja raspravljalo se o nalazu Državne revizije za Grad Rijeku za 2018. godinu. Među nepravilnostima revizija je pronašla niz nepravilnosti vezanih uz provedbu projekta Rijeka 2020 - EPK.  Među ostalim, oko 13,7 milijuna kuna je doznačavano Rijeci 2020 bez priložene dokumentacije, Grad Rijeka nije izvještavao Ministarstvo kulture i Ministarstvo turizma o utrošku sredstava koje je dobio u iznosu 32,8 milijuna kuna tijekom 2017. i 2018., iako je trebao a koncem 2018. ostalo je neutrošeno 21,8 milijun kuna pa je Državni ured za reviziju naložio Gradu da kontrolira kako se ta sredstva troše, dio je uočenih nepravilnosti. Umjesto neprofitne organizacije za provedbu programa je osnovano trgovačko društvo te je zaposleno sedam djelatnika više od planiranog, utvrđeno je u nalazu Državne revizije. 

U današnjem priopćenju  iz Grada se navodi da je Skupština Rijeka 2020 imenovala Irenu Kregar Šegotu direktoricom zbog njezinih znanja, kompetencija i iskustva u EPK projektu kojima najbolje odgovara zahtjevima ove funkcije. Ona je od početka imala ključnu ulogu u procesu kandidature Rijeke za titulu EPK, a i kasnije u svim fazama provedbe projekta, navedeno je. Dosad je bila direktorica Sektora partnerstva i komunikacija u Rijeka 2020.

Kulturno-umjetnički program EPK, prilagođen novonastalim okolnostima izazvanima koronavirusom, imat će oko 150 kulturno-umjetničkih događanja koja organiziraju i provode ustanove kulture, partnerske organizacije i tvrtka Rijeka 2020. Nastavlja se s realizacijom programskih pravaca 27 susjedstava, Lungomare Art, u promijenjenim okolnostima priredit će se dječji festival Tobogan, izložbe Balthazargrad i 90te, predstava Djeca luke, Festival europske kratke priče i dio drugih planiranih programa. U tvrtku Rijeka 2020 vraćena su dva zaposlenika za djelovanje na programskom pravcu 27 susjedstava a u idućim tjednima će se na posao vratiti još nekoliko otpuštenih zaposlenika Rijeka 2020, za aktivnosti na poslovima organizacije kulturnih događaja, poslovima produkcije i komunikacijskim poslovima, stoji u priopćenju. 

PU primorsko-goranska je krajem svibnja kazneno prijavila šest osoba iz stručnog povjerenstva tvrtke Rijeka 2020 zbog sumnje u pogodovanje u javnoj nabavi. Riječ je o javnoj nabavi pozornice s krovom i audiovizualne opreme za program službenog otvorenja projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture 1. veljače 2020. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a