Obavijesti

News

Komentari 30

'Rijeka je vrlo visoka i mutna, ne vjerujem da je tata preživio'

'Rijeka je vrlo visoka i mutna, ne vjerujem da je tata preživio'
5

U čamcu koji se u subotu prevrnuo kod slapa bila su trojica muškaraca. Jedan od njih uspio je doplivati do obale i spasiti se. Ivan H. i Željko J. nestali su u nabujaloj i mutnoj Korani kod Karlovca te se za njima traga

VIDEO

Obilazimo, tražimo, čekamo... ništa drugo ne možemo. Rijeka je vrlo visoka i mutna, ne vjerujem da je tata preživio, samo da se sada pronađe tijelo,  utučeno je kazao sin 63-godišnjeg Ivana H., jednog od dvojice nestalih muškaraca, gledajući u koban slap na Turnu u Karlovcu i rijeku Koranu koju i tijekom današnjeg spasioci HGSS-a pretražuju u potrazi za nestalim muškarcima koji su se u subotu oko 11.15 sati na slapu prevrnuli iz čamca i nestali.

Podsjetimo, u čamcu su se nalazila trojica muškarca koji su se dolaskom na slap prevrnuli iz čamca. Jedan od njih, Dan. M., je uspio doplivati do obale i spasiti se, te je u stanju šoka i pothlađenosti prevezen u bolnicu, dok su druga dvojica muškarca Ivan H. i Željko J. nestali u nabujaloj i mutnoj rijeci.

Čamac im se prevrnuo: Jedan je uspio isplivati, dvojicu još traže
Čamac im se prevrnuo: Jedan je uspio isplivati, dvojicu još traže

- Ne znam što su naumili, priča se da su htjeli čamcem uzvodno prijeći preko slapa i tada su se izvrnuli. Znam da su sva trojica, inače bliska prijatelja, vrlo iskusna na vodi. Tridesetak godina su na vodi, u čamcima, ribolovu ... - govori sin nestalog muškarca.

Za muškarcima je odmah pokrenuta opsežna potražna akcija u kojoj su sudjelovali spasioci HGSS-a, vatrogasci i policija. Tijekom subotnje potrage spasioci su nakon pretrage Korane krenuli i detaljno pretraživati nizvodno područje poslije ušća Korane u Kupe. Četiri i pola sata od nesreće, u 16 sati su u rijeci Kupi u Brođanima pronašli čamac, gotovo 15 kilometara od mjesta prevrtanja.

Karlovac: Nastavljena potraga za muškarcima iz prevrnutog čamca Karlovac: Nastavljena potraga za muškarcima iz prevrnutog čamca Karlovac: Nastavljena potraga za muškarcima iz prevrnutog čamca

Nažalost, potraga za muškarcima u subotu nije dala rezultata i akcija je obustavljena zbog padanja mraka, te je nastavljena u nedjelju u jutarnjim satima. 

Nastavljaju potragu za dvojicom muškaraca iz prevrnutog čamca
Nastavljaju potragu za dvojicom muškaraca iz prevrnutog čamca

- Iako je vodostaj rijeka tijekom dana bio u padu, protok vode je i dalje na određenim mjestima, pogotovo na području između Gornjeg Mekušja i Turanjskog slapa (rijeka Korana) bio vrlo snažan, a vidljivost iznimno niska. Riječni tok u dužini od 23 kilometra, pretraživan je s 3 čamca, ali nažalost bez rezultata. - kažu spasioci, dodajući da je u potrazi sudjelovalo sedam članova HGSS stanice Karlovac te tri pripadnika JVP Karlovac.

Dodaju da se u  narednim danima očekuje daljnji pad vodostaja rijeka, a samim time i poboljšanje vidljivosti te se potraga nastavlja i u nadolazećim danima.

Blizak prijatelj muškaraca nam je kazao da je Ivan od ljeta radio na novom plastičnom čamcu, slagao ga, uređivao i na njega je sada bio ugradio motor. Vjerojatno su ga išli isprobati. Zna da su čamcem isplovili s Gaze na Kupi, te su na ušću ušli u Koranu i nastavili ploviti uzvodno. Slap kod hotela su uspjeli prijeći, a vjerojatno su htjeli prijeći i slap na Turnu, što su lani jednom i uspjeli.

- Ne mogu vjerovati da se ovo događa. Nema ih. Sva trojica su bila vrlo iskusna na vodi, Ivan je praktički živio na vodi i u čamcu, cijelo ljeto je u njemu, kao i Željko koji je jako puno plovio i po moru, kao i Dan koji uz to još i izrađuje čamce - govori prijatelj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)