Obavijesti

News

Komentari 7

Rijetka prilika: Danas na Jarunu zajedno nastupaju Bolesna Braća, izvest će i hit 'Patriša'

Rijetka prilika: Danas na Jarunu zajedno nastupaju Bolesna Braća, izvest će i hit 'Patriša'

Kad ste zadnji put pjevušili hitove poput 'Telefon Faki', 'Lovačke priče' i 'Looka Boorna'? Ako se ne možete sjetiti, danas vam je prilika, jer ih nakon dugo vremena možete poslušati na Chill&Grillu

VIDEO

Dva repera koja su zajedno počela stvarati hitove prije dvadeset godina, producent Baby Dooks (David Vurdelja) i Mc, DJ i event organizator Bizzo (Pero Radojčić) pioniri su hrvatske hip-hop scene, a znamo ih pod zajedničkim imenom Bolesna Braća. Njihove pjesme znaju čitave generacije, u svojoj su karijeri gostovali i na raznim albumima brojnih izvođača poput Dine Dvornika. Osvojili su nominacije za prestižne glazbene nagrade, a za album 'Lovci na Šubare' dobili su Porin. Razgovarali smo s njima uoči ekskluzivnog nastupa na Chill&Grill festivalu u petak, 2. srpnja u 20.00.

Prošlo je nekoliko godina od izdavanja njihovog posljednjeg albuma 'Veliki umovi 21. stoljeća', pa nas je zanimalo imaju li novi u planu i kad će ga obožavatelji moći poslušati. 

24sata: I danas rado slušamo pjesme Patriša, Telefon Faki i Lovačke Priče. Imate li u planu novi album možda?

Nove stvari su uvijek u planu, ali nikad u realizaciji. Ali novi album definitivno izlazi u jesen. Godina još nije poznata.

24sata: S obzirom na to da se društveni život polako vraća u normalu i da se sve više koncerata najavljuje i održava, kako vi stojite po pitanju toga, imate li cijelo ljeto već bukirano?

Držimo se starog pravila da u sezoni odmaramo i ne nastupamo zajedno. Ovaj nastup je iznimka.

24sata: Kako biste opisali današnju glazbenu scenu? Je li lakše uspjeti nego onda kad ste vi počinjali?

Ne pratimo baš scenu, ali ima dobrih artista. Stare rep glave su naša braća, a Trap scena naša mlađa braća. Jazz Soul Funk glave naša starija braća. Za ostale ne znamo. Danas je lakše jer možeš lakše ispromovirati, izdati album i bubnut ga online, a teže jer to može svatko, pa su svi DJ-evi, pjevači, reperi i gangsteri. A nisu. Pa moraš isplivat iz mase. Ali gluma se provali prije ili kasnije.

24sata: Može li se od glazbe dobro živjeti u Hrvatskoj i je li u svijetu bolje? Kako ste izdržali godinu i pol pandemijskih uvjeta?

Može se. Mi smo uvijek OK. Ali moraš bit malo “širi” od glazbe. Nikad nismo htjeli bi “samo reperi” ili “samo producenti” ili “samo DJ -evi”. Bolesna Braća su brand koji traje preko 20 godina. 

24sata: Kako provodite ljetne dane? Veselite li se nastupu na Chill&Grillu, što očekujete od njega?

U Zagrebu radimo previše, pa bježimo na more. Posla ima, ali sva lova nije dobra lova, treba i odmorit mozak. Veselimo se nastupu na C&G ko djeca palačinkama. Musavi smo od sreće.

24sata: Što sugerirate mladim glazbenicima koji žele uspjeti?

Hm. Budite pametni. I neovisni.

24sata: Koju glazbu slušate privatno?

Crnu haha.. i Speed metal.

Uz Bolesnu Braću na festivalu Chill&Grill nastupat će preko vikenda i grupa Detour, u subotu 3. srpnja s početkom u 20.00 sati, a ostatak bogatog programa namijenjenog cijeloj obitelji pronađite na linku.

Festival, na koji je najbolje doći kroz prvi ulaz na jezero iz Horvaćanske prava je destinacija za vikend druženje. Osim sjajnog glazbenog programa tu je i bogata gastro ponuda, a s obzirom na vrućine i činjenicu da svi bježimo što dalje od kuhanja, Chill&Grill je mjesto gdje možete pojesti nešto iz vrhunske ponude koju nude restorani  Kitchen & Grill PLAC, KSS burgers, BBQ Hot Yard, Maredo, Wok by Matija i Jack 'n' Bowl i El Toro Restaurant & Bar. Za slatko će se pobrinuti vrsni stručnjaci iz palacinke.hr, a svakako ne propustite cooking show pastry chefa Maxa Todorova OXBO restorana Double Tree By Hilton koji sprema prave delicije. 

Za sve pripadnice ljepšeg spola, evo i jedne super prilike za ženski shopping

Prava modna poslastica

Tijekom petka i subote od 17.00 do 20.00 sati pripremili smo modni buvljak Bazaar by Miss7 & ReStyloh na kojem možete po super cijenama kupiti odjeću mnogobrojnih izlagača, među kojima su i poznate dame s javne scene. Dođite na Jarun i razgledajte modne selekcije koje su pripremili naši dragi restyleri i odaberi svoju novu omiljenu odjeću, a ukoliko vas shopping umori, tu je gastro ponuda kojoj je uistinu teško odoljeti. 

Jarun je ovog vikenda glavna destinacija Zagrepčana, stoga odaberite iz programa nešto za sebe i dobro se zabavite.  

Partneri projekta su Karlovačko, Pevex, Mesna industrija Ravlić, Visa, Meggle, Zvijezda, Cromaris, Vezak vina, Labud, Studenac market, Kotanyi, Citroën, Make It Count, Hrvatska Obrtnička Komora i Hilton.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa