Obavijesti

News

Komentari 615

Rimac s plaćom od 11.300 kn nosi torbe od kojih 'boli glava'

Rimac s plaćom od 11.300 kn nosi torbe od kojih 'boli glava'
10

Rimac je u ruci držala elegantnu crnu torbu Celine. Vrijednost takvog modela na službenim stranicama i u trgovinama iznosi 2600 eura, odnosno oko 20.000 kuna

VIDEO

Josipa Rimac, šefica izborne kampanje HDZ-a, u nedjelju navečer pojavila se na donatorskoj večeri HDZ-a u zagrebačkom restoranu Gastro Globus. Na toj večeri bili su gosti koji žele pružiti potporu HDZ-u u kampanji iznosima od najmanje 2000 do 5000 kuna.

Rimac je u ruci držala elegantnu crnu torbu marke Celine. Vrijednost takvog modela na službenim stranicama i u trgovinama u kojima se prodaje iznosi 2600 eura, odnosno oko 20.000 kuna. To je gotovo dvostruko od plaće koju je Rimac imala kao gradonačelnica Knina. Do rujna je kao kao šefica Knina primala 11.300 kuna na mjesec, a nakon prelaska u Sabor plaća joj iznosi oko 15.000 kuna.

24sata

Rimac se i inače u javnosti pojavljivala s raznim torbicama poznatih i luskuznih marki, čiji modeli u trgovinama stoje od 3000 kuna pa sve do nekoliko desetaka tisuća kuna.

Gospođu Rimac smo kontaktirali kako bi nam nešto rekla o crnoj kožnoj torbi Celine i kako ju je i gdje nabavila. Bivša kninska gradonačelnica nije nam se međutim javljala na telefon, no zato smo na njezinu broju dobili gradski ured u Kninu.

- Gospođa je preusmjerila telefon na grad pa joj pošaljite poruku na isti broj - pojasnio nam je ženski glas s mobilne linije koju koristi Rimac. Nakon što smo je SMS-om zamolili da nam pojasni gdje je, kad i za koliko kupila skupocjenu torbu samo nam je kratko uzvratila: “Ne razumjem se u to.”

Josipa Rimac je, sudeći prema fotografijama na kojima nosi torbice s imenom, bez daljnjega političarka s najskupljim modnim dodacima od svih kolegica. Najveći dio torbi s kojima je snimljena uopće se ne može ni kupiti u Hrvatskoj. One koje se ipak mogu, mnogo su skuplje nego u inozemstvu.

Hrvatske političarke su manje-više bile vrlo skromne u svojim outfit kombinacijama. Primjerice, Jadranka Kosor, pa ni kao premijerka, nikad nije nosila skupu obuću i torbe, sve na njoj je uvijek bilo u granicama onoga što si je svojom plaćom mogla osigurati. Isto tako, i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odijeva se skromno.

Provjeravajući točnu zastupničku plaću Josipe Rimac doznali smo u Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa da je Rimac zaboravila u zakonskom roku od 30 dana prijaviti promjene. Sada su joj poslali zaključak po kojem ima 15 dana da prijavi novu plaću. U protivnom pokreću postupak protiv nje.

Rimac je u Sabor ušla pred sam kraj zasjedanja kao zamjena za Antu Jerolimova, kojeg je istraživao Uskok. Iako se mjesecima nagađalo kako će napustiti mjesto kninske gradonačelnice i ući u Sabor, još u kolovozu je tvrdila kako je to prvoaprilska šala. No u rujnu se pojavila u saborskim klupama. Nekoliko dana nakon što je prisegnula kao zastupnica, i Rimac je ostala bez saborskog imuniteta zbog sumnje Uskoka u nezakonito stečenu imovinu.

- Neću podnositi ostavku na mjesto šefice kampanje HDZ-a - rekla je tada Rimac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 615
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"