Obavijesti

News

Komentari 77

Rješenje o istrazi: Policajci nisu sankcionirali prekršaje?

Rješenje o istrazi: Policajci nisu sankcionirali prekršaje?
1

USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv jedanaestero Hrvata. Među njima su šestorica policajca od kojih su trojica bili visokopozicionirani

VIDEO

USKOK je je donio rješenje o provođenju istrage protiv 11 ljudi. Među njima je šestero policijskih službenika od kojih su troje bili visokopozicionirani u MUP-u. 

Na meti istražitelja našli su se Goran Batur, bivši voditelj službe za sigurnost cestovnog prometa, Rudolf Tadić, također bivši šef Kobri te Mario Devčić, bivši načelnik zagrebačke II. postaje prometne policije, piše Večernji list. Sumnjiči ih se da su od policajaca tražili da ne sankcioniraju neke prekršaje u prometu. Sva trojica smijenjena su u lipnju.

Osim šestorice  policajaca,  osumnjičeno je još pet osoba, uglavnom vozača. 

Priopćenje USKOK-a donosimo u cijelosti.

"USKOK je, na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a, donio rješenje o provođenju istrage protiv jedanaestero hrvatskih državljana (1966., 1973., 1972., 1969., 1986., 1980., 1982., 1988., 1980., 1965., 1964.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela trgovanja utjecajem, zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na trgovanje utjecajem i zlouporabu položaja i ovlasti. (18. 8. 2015.)

Osnovano se sumnja da su I. okr., kao voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa, Uprave policije MUP-a, II. okr. kao v. d. voditelja Službe mobilne jedinice prometne policije MUP-a, i III. okr., kao načelnik II. postaje prometne policije Zagreb, tijekom veljače i travnja 2015. godine, u Zagrebu, na traženje IV. okr., VI. okr. i VIII. okr., koristeći svoje položaje i utjecaj visokopozicioniranih policijskih službenika, od V. okr., VII. okr. i IX. okr., policijskih službenika, tražili da postupaju suprotno zakonu, odnosno da ne sankcioniraju utvrđene prekršaje u prometu, na što su oni i pristali. Nadalje, nakon što je X. okr. policijski službenik 27. siječnja 2015. zaustavio osobni automobil kojim je upravljao sin XI. okr. i utvrdio počinjenje prekršaja, XI. okr. je nazvao X. okr. policijskog službenika i zatražio da ne sankcionira počinjenje prekršaja, na što je X. okr. policijski službenik pristao". 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)