News

Komentari 0

Rodbina žrtava tražit će na Madagaskaru ostatke MH370

Rodbina žrtava tražit će na Madagaskaru ostatke MH370

Ne preostaje nam drugo nego da sami nešto poduzmemo kako bismo pronašli odgovore i rješenje misterija, kažu rođaci putnika zrakoplova Malaysia Airlinesa koji je nestao 2014.

Rodbina putnika na zrakoplovu Malaysia Airlinesa na letu MH370, nestalog 2014., otputovat će u prosincu na Madagaskar u nadi da će pronaći ostatke i odgovore na tu dramu, objavila je u ponedjeljak njihova udruga Voice370.

Ta se udruga često žalila na manjkavu potragu na zapadu Indijskog oceana i duž istočne obale Afrike gdje su pronađeni pojedini dijelovi Boeinga 777 koji je nestao ubrzo nakon polijetanja iz Kuala Lumpura 8. ožujka 2014. s 239 osoba.

"Usprkos tim jako važnim otkrićima, nijedna odgovorna strana nije provela metodičnu i organiziranu potragu", smatra Voice370, govoreći o operacijama u kojima su sudjelovale Australija (u Indijskom oceanu), Kina (odakle je većina putnika) i Malezija.

"Ne preostaje nam drugo nego da sami nešto poduzmemo kako bismo pronašli odgovore i rješenje misterija", dodali su oni.

Sedam članova Voice370 boravit će na Madagaskaru od 3. do 11. prosinca, kako bi potaknuli lokalne organizacije i pojedince tog velikog otoka u Indijskom oceanu da se pridruže naporima oko potrage ili je i sami provedu, naglasila je udruga.

Dijelovi olupine otkriveni zadnjih mjeseci na obalama istočne Afrike te u Indijskom oceanu "gotovo sigurno" potječu s letjelice Malaysia Airlinesa. No, ni to nije omogućilo da se riješi najveći misterij modernog civilnog zrakoplovstva.

Najčitaniji članci