Obavijesti

News

Komentari 13

Prosvjeduju: 'Ne damo djeci da idu u školu dok je ovdje rupa!'

Prosvjeduju: 'Ne damo djeci da idu u školu dok je ovdje rupa!'
7

Roditelji iz Babine Grede, čija su djeca prisiljena svakoga dana putovati 20-ak kilometara u škole u Županju i Cernu, odlučili su do kraja tjedna ne slati djecu u školu

VIDEO

Roditelji iz Babine Grede, čija su djeca prisiljena svakoga dana putovati 20-ak kilometara u škole u Županju i Cernu, odlučili su do kraja tjedna bojkotirati nastavu i ne slati djecu u školu.

Babina Greda: Škola se raspada, upitan je početak nastave! Reporterka: Danijela Mikola, 24sata

Posted by 24sata on Friday, August 19, 2016

U petak će organizirati i veliki prosvjed učenika i roditelja ispred babogredske Osnovne škole "Mijat Stojanović" koja je zatvorena jer ju je Ministarstvo proglasilo nesigurnom za djecu. Razlog je školska dvorana čija je gradnja započela prije dvije godine, ali su radovi stali odmah na početku, pa je velika iskopina pored škole postala prijetnja djeci i nastavnicima.

- Kad su početkom školske godine našu školu proglasili nesigurnom za rad, zatvorili je i našu djecu odlučili preusmjeriti na nastavu u škole u Županji i Cerni, obećano nam je u ministarstvu da će radovi na dvorani odmah biti započeti te da će do početka drugog polugodišta djeca moći opet krenuti u našu školu. No radova nema. Tražili smo sastanak u ministarstvu i bili smo tamo proteklog četvrtka, ravnateljica škole, načelnik općine i ja kao predstavnik roditelja. Primili su nas pomoćnici ministra i rekli nam isto.

Da će radovi početi. Ali mi više ništa njima ne vjerujemo, pa je Vijeće roditelja odlučilo da djecu nećemo više slati u izmještene škole do idućeg tjedna, a održat ćemo i veliki prosvjed kako bismo upozorili Vladu da je krajnje vrijeme da nešto poduzmu po ovom pitanju. Pa tu se ne radi o 10-ero djece, nego o njih 320 - najavila je Lucija Nedić, predsjednica Vijeća roditelja Babine Grede dodajući kako će od petka pa nadalje svakoga tjedna organizirati po jedan prosvjed dok se problem ne riješi.

Roditelji su u ministarstvu istaknuli kako je neprihvatljivo da nema odgovora na pitanja tko je odgovoran za nastalu situaciju, zašto je posao gradnje dvorane dodijeljen tvrtki koja je bila u stečaju, zašto ugovor s tim izvođačem još nije raskinut, kad će biti raspisani novi natječaji, kome je u interesu da djeca iz Babine Grede putuju u škole u Županju i Cernu koje su 20 kilometara udaljene...

Nitko u Ministarstvu zasad nije dao odgovor na ta pitanja.     

Prijetnja djeci i nastavnicima

Duboki iskop koji zjapi pored škole opasan je te je škola nesigurna za rad, pa ju je Ministarstvo zatvorilo. Na sanaciji iskopa nitko ne radi.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...