Obavijesti

News

Komentari 80

Ronio je na dah: 'Samo želimo znati kako nam je sin poginuo'

Ronio je na dah: 'Samo želimo znati kako nam je sin poginuo'
3

Alen Bulić (26) iz Vodnjana zapleo se u mrežu u petak poslijepodne. U grčevitoj borbi za život pokušao se osloboditi nožem. Ostao je bez zraka i ubrzo preminuo

VIDEO

Samo želim znati što se mojem sinu dogodilo. Otišao je loviti ribu, a sad ga više nema, neutješno je jecao Draženko, otac ronioca Alena Bulića (26) iz Vodnjana.

Njegov sin preminuo je tijekom ronjenja u petak poslijepodne. Očajan je jer nije dobio objašnjenje kako je Alen, inače iskusni ronilac, izgubio život.

- Nitko mi ništa ne govori, spominju da se zapleo u neku mrežu, a nije imao nikakvu mrežu nego je propisno ronio s bovom i konopom. Kad sam ga vidio, nije imao nikakve ozljede na glavi, pa mislim da nigdje nije udario niti je njega netko udario. Ne znam što je pošlo po zlu jer je bio iskusan i godinama je tako ronio, čak je i maratone plivao - pitao se njegov otac.

Mladić je oko 15.50 sati ronio na dah u pulskom akvatoriju kod Valovina loveći ribu podvodnom puškom. Ronilac koji je mrtvog mladića izvukao na obalu rekao je kako je nesretnik ostao bez zraka najvjerojatnije prilikom izranjanja na površinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- To je tragedija. Kad sam ga izvlačio, našao sam i nož u blizini, pa pretpostavljam da se grčevito borio za život i pokušavao prerezati konop koji ronioci imaju prilikom ronjenja. Nažalost, nije uspio u tome. Dubina na toj poziciji je oko osam metara, a ronilac je bio propisno obilježen - rekao nam je profesionalni ronilac iz Pule. Smatra da se mladić najvjerojatnije zapetljao u špagu kojom je bila privezana sigurnosna ronilačka bova. To ga je povuklo kad je htio izroniti.

Neslužbeno doznajemo da je mladić stradao u blizini obale. Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru Rijeka primila je dojavu o utapanju i obavijestila pulsku Lučku kapetaniju. Njihovi djelatnici odmah su isplovili na dojavljenu poziciju, gdje su zajedno sa službenicima pomorske policije pokušali utvrditi uzroke ove ronilačke nesreće. - Prema prikupljenim podacima, djelatnici pulske kapetanije utvrdili su da je ronilac poginuo dok je ronio na dah loveći ribu podvodnom puškom. Iz za sada neutvrđenog razloga zapleo se u ronilačku mrežu iz koje se nije uspio osloboditi, što je dovelo do tragedije. Koristio je poteznu plutaču za označavanje pozicije urona - kazali su nam iz Ministarstva pomorstva.

Nataša Vitasović iz policije dodala je da je dojava o nesretnom slučaju stigla od građanina kojemu je jedan državljanin Italije dojavio kako je zamijetio beživotno tijelo u moru. Tijelo preminulog mladića prevezli su na obdukciju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto