Obavijesti

News

Komentari 51

Rusija napala Harkiv: Poginulo dijete (10), ozlijeđeno 27 civila. Ukrajina je oborila 25 Shaheda

Rusija napala Harkiv: Poginulo dijete (10), ozlijeđeno 27 civila. Ukrajina je oborila 25 Shaheda
5

Ujutro 6. listopada ruska vojska gađala je centar Harkiva, spasioci su ispod ruševina kuće izvukli tijelo djeteta od deset godina. Rusi granatirali osam naselja u Sumskoj regiji, poginuo civil

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
21.53

Sjeverna Koreja šalje naoružanje Rusiji

20.42

Danska će raditi streljivo za Ukrajince

20.11

Zelenski poslao novu poruku građanima: 'Ove zime moramo pobijediti'

19.25

Rusi i Ukrajinci razmijenili posmrtne ostatke vojnika

Tijela 64 poginulih ukrajinskih vojnika vraćena su u Ukrajinu u zamjenu za ostatke ruskog vojnog osoblja koje je stradalo u ratu, objavila je danas ukrajinska Koordinacijska agencija za postupanje s ratnim zarobljenicima.  Ukrajinski dužnosnici sada će odnijeti tijela pripadnika vojske u državne institucije na forenzičke preglede, navodi se u priopćenju agencije.

Od početka rata najmanje 1896 tijela ukrajinskih vojnika vraćeno je u domovinu. Agencija također pregovara o razmjenama koje uključuju ratne zarobljenike. U jednoj takvoj razmjeni 22 ukrajinska ratna zarobljenika puštena su iz Rusije u kolovozu, prema uredu ukrajinskog predsjednika.

18.45

Veleposlanik: "KIjev bi veoma cijenio da Srbija potpuno podržava Ukrajinu"

Ukrajina uvijek navodi da od 1999. podržava teritorijalnu cjelovitost Srbije i ne priznaje Kosovo kao nezavisnu državu, ali bi Kijev veoma cijenio kada bi vidio kako i Srbija potpuno podržava Ukrajinu, izjavio je u intervjuu ukrajinski veleposlanik u Beogradu Volodomir Tolkač.

Srbija se, nakon početka napada Rusije na Ukrajinu u veljači 2022., pridružila rezolucijama u UN-u kojima se osuđuje invazija na tu zemlju i podržava njezina teritorijalna cjelovitost, ali se odbija pridružiti međunarodnim sankcijama protiv Rusije objašnjavajući to svojim tradicionalnim vezama s Moskvom i ekonomskim interesima jer je značajno ovisna o ruskom plinu.  

Ukrajinski veleposlanik je, u intervjuu "Pola sata Demostata" istoimenog beogradskog portala, rekao kako je Ukrajina izgubila vrijeme čekajući potpunu potporu Srbije, a da je Rusija to iskoristila i ojačala svoj utjecaj u Beogradu.

"Bili smo uvjereni da ćemo time što podržavamo Srbiju i mi imati podršku Srbije u svim sferama. Mi smo izgubili vrijeme i time dali šansu Rusima da ojačaju utjecaj u Srbiji. A naše zapadne kolege također su, nažalost, posvetile mnogo više pažnje ekonomskim pitanjima - investicijama, ekonomskoj potpori za rast Srbije", rekao je Tolkač .

Komentari 51