Obavijesti

News

Komentari 24

Rusi napali Poltavu: ozlijeđeno dijete. ISW: Putin je smanjio očekivanja od bitaka u Avdijivki

Rusi napali Poltavu: ozlijeđeno dijete. ISW: Putin je smanjio očekivanja od bitaka u Avdijivki
2

U Kijev je stigla američka predstavnica za gospodarski oporavak Ukrajine Penny Pritzker. Ukrajina je oborila 2 od 6 projektila i 11 od 12 ruskih dronova

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
14.46

Prvo blindirano vozilo hitne pomoći kupljeno novcem United24 stiglo je u Ukrajinu

Prvo od 13 blindiranih vozila hitne pomoći kupljenih zahvaljujući United24 stiglo je u Ukrajinu, izvijestilo je Ministarstvo zdravstva. Ova ambulantna vozila pomoći će medicinarima da evakuiraju ranjene s prve crte bojišnice do najbliže medicinske ustanove.

Vozila zadovoljavaju balističke standarde NATO-a i mogu zaštititi od oštećenja od streljiva i krhotina, te imaju posebne gume koje se mogu voziti prazne. Vozila se posebno izrađuju po narudžbi u Kanadi. Čim drugi automobili iz serije budu spremni, odmah će biti prevezeni u Ukrajinu.

13.57

Tijekom tjedna Oružane snage Ukrajine su uz pomoć bespilotnih letjelica uništili 428 jedinica ruske tehnike

- Apsolutni rekord Armije dronova — vojnici su uništili 428 jedinica ruske tehnike u tjedan dana. Tijekom ruske ofenzive na Avdijivku dronovi su se pokazali vrlo učinkovitima u obrani i uništavanju tehnike. Dakle, Rusi imaju minus 101 top, 88 oklopnih vozila, 75 tenkova i puno druge opreme.

Hvala našim herojima koji u iznimno teškim uvjetima drže obranu i aktivno napadaju okupatore - izjavio je ministar digitalne transformacije Mihajlo Fedorov.

13.21

Ministar vanjskih poslova Sjeverne Makedonije stigao u Ukrajinu

U službeni posjet Ukrajini stigao je ovogodišnji čelnik Organizacije za europsku sigurnost i suradnju, ministar vanjskih poslova Sjeverne Makedonije Bujar Osmani. On je već posjetio jednu od škola u Kijevskoj regiji koja je stradala od ruskog napada.

12.43

Obavještajci Velike Britanije izjavili su o aktivnostima privatne ruske vojne tvrtke "Redut", koja je zapravo zamijenila "Wagner"

Odjel britanskog Ministarstva obrane primijetio je da privatna vojna organizacija "Redut" regrutira plaćenike pod krinkom "dobrovoljaca", uključujući bivše Wagnerovce, prenosi Ukrajinska pravda.

Organizaciju vjerojatno kontrolira i financira Glavni obavještajni odjel Glavnog stožera Oružanih snaga Ruske Federacije.

Od početka invazije "Redut" je sudjelovao u borbenim operacijama u Doneckoj, Harkivskoj, Kijevskoj i Luganskoj regiji. Grupa bi mogla brojati više od 7000 ljudi, komentirali su britanski obavještajci.

Trenutačno je "Redut" jedna od niza privatnih vojnih organizacija i jedinica Dobrovoljačkog korpusa koje rusko Ministarstvo obrane koristi za jačanje ruskih regularnih snaga.

Obavještajni podaci sugeriraju da regrutiranje plaćenika u takozvane "dobrovoljačke" postrojbe pomaže Rusiji da izbjegne daljnju mobilizaciju, što je nepopularno u Ruskoj Federaciji.

11.55

Ruska Federacija donekle je smanjila broj granatiranja Avdijivke

Ruska vojska nešto manje granatira područje Avdijivske općine, a također je manje granatiranja i napada na ukrajinske položaje. Istodobno, ruska vojska nastavlja koristiti svo raspoloživo oružje, rekao je šef Avdijivske vojne gradske uprave Vitalij Barabaš, prenosi Suspilne

Bude li situacija dopustila, isporuka humanitarne pomoći gradu bit će nastavljena idućih dana. Istodobno, dodaje Barabaš, ono što je u Avdijivki trenutno je dovoljno.

Komentari 24