Obavijesti

News

Komentari 116

Snažne eksplozije kod elektrane Zaporižje; Ukrajina: 'U ratu je stradalo 124.710 ruskih vojnika'

Snažne eksplozije kod elektrane Zaporižje; Ukrajina: 'U ratu je stradalo 124.710 ruskih vojnika'

Barem 11 osoba je poginulo u nizu ruskih napada diljem Ukrajine u četvrtak, nakon što je Kijev dobio obećanje od SAD-a i Njemačke da će Ukrajina dobiti moderne borbene tenkove

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
21.57

Ukrajini je obećan ukupno 321 tenk

Ukrajini je nekoliko zemalja obećalo ukupno 321 teški tenk, potvrdio je danas ukrajinski veleposlanik u Francuskoj.

Govoreći za francusku televiziju BFM, Vadym Omelchenko je rekao: "Od danas su brojne zemlje službeno potvrdile svoj dogovor o isporuci 321 teškog tenka Ukrajini.

"Uvjeti isporuke razlikuju se za svaki slučaj i potrebna nam je ova pomoć što je prije moguće."

G. Omelchenko nije naveo raščlambu broja tenkova po zemlji.

21.37

Putin optužio "neonaciste u Ukrajini" za zločine nad civilima

24sata

Ruski predsjednik Vladimir Putin u petak je optužio "neonaciste u Ukrajini" za zločine nad civilima, u prigodi Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta, želeći opravdati rusku vojnu ofenzivu.

"Zaboraviti ono čemu nas je povijest naučila, vodi ka ponavljanju strašnih tragedija. Dokaz tomu su zločini nad civilima, etničko čišćenje i kažnjeničke akcije koje provode neonacisti u Ukrajini", istaknuo je ruski predsjednik u priopćenju.

"Naši vojnici se odvažno bore protiv zla", dodao je.

"Dan oslobođenja njemačkog logora smrti Auschwitza-Birkenaua, sjetimo se da Putin gradi nove logore na istoku", otvoreno je reagirao poljski premijer Mateusz Morawiecki, pozivajući na pružanje pomoći Ukrajini kako se povijest "ne bi ponovila".

Više pročitajte OVDJE.

20.42

Sestra Kim Jong-una: Zapadna vojna oprema će biti spaljena u komadiće

Sjeverna Koreja je osudila odluku SAD-a da opskrbi Ukrajinu tenkovima Abrams, dodajući da Washington eskalira proxy rat s ciljem uništenja Moskve. Komentare Kim Yo Jong, utjecajne sestre sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una, prenijela je Korejska središnja novinska agencija.

Kim Yo Yong je kazala da Bidenova administracija "dodatno prelazi crvenu liniju" slanjem svojih tenkova u Ukrajinu i da ta odluka odražava "zlokobnu namjeru da ostvari svoj hegemonistički cilj daljnjim širenjem proxy rata za uništenje Rusije".

"Ne sumnjam da će bilo kakva vojna oprema kojom se SAD i Zapad hvale biti spaljena u komadiće pred nesalomivim borbenim duhom i snagom herojske ruske vojske i naroda", poručila je, istaknuvši da će Sjeverna Koreja uvijek "stajati u istom rovu s Rusijom". 

20.15

Ukrajina će pozvati mađarskog izaslanika zbog 'neprihvatljivih' primjedbi

Ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova pozvat će mađarskog veleposlanika da se požali na "potpuno neprihvatljive" izjave mađarskog premijera Viktora Orbana o Ukrajini, priopćio je danas Kijev.

Glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova Oleg Nikolenko, pišući na Facebooku, rekao je da je gospodin Orban rekao novinarima da je Ukrajina ničija zemlja i usporedio ju je s Afganistanom.

Više pročitajte OVDJE.

19.37

Zelenski: Situacija je posebno teška u Donjeckoj regiji

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je rekao da je situacija na fronti i dalje iznimno teška, posebice u istočnoj regiji Donetsk. U svom večerašnjem obraćanju je naglasio da ruske snage ne napadaju samo ukrajinske položaje, nego i uništavaju gradove i sela oko njih.

Dodao je da u Rusija pojačava ofenzivu u regiji Donjeck, koja je već svjedočila žestokim borbama uključujući bitke oko grada Bahmuta. Grad ima simboličku važnost i za Rusiju i za Ukrajinu, iako zapadni vojni analitičari tvrde da nema veliki strateški značaj.

Komentari 116