Obavijesti

News

Komentari 123

Kremlj: General Armagedon je na godišnjem odmoru; Zelenski u Vilniusu traži dodatnu pomoć

Kremlj: General Armagedon je na godišnjem odmoru; Zelenski u Vilniusu traži dodatnu pomoć

Ruska agresija na Ukrajinu traje više od 500 dana. Šojgu je zaprijetio da će Rusi koristiti kontroverzne kazetne bombe u slučaju ako ih SAD pošalje Ukrajini

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23:11

Wagnerovci predali oružje

Ruska plaćenička skupina Wagner predala je velike količine teškog naoružanja, vojne opreme i tisuće tona streljiva ruskom ministarstvu obrane.

Wagner je predao tenkove T-90 i T-80, višecijevne raketne bacače i razne topničke sustave, rekao je glasnogovornik ministarstva Igor Konašenkov u srijedu u Moskvi. 

Uz to, predali su i više od 2500 tona raznog streljiva i 20.000 komada vatrenog oružja, rekao je. Objavljena je i video snimka tog naoružanja. Sva vojna oprema bit će servisirana i iskorištena, rekao je glasnogovornik.

Vođa Wagnera Evgenij Prigožin pobunio se prošli mjesec protiv Moskve. Pobunu je prekinuo 24. lipnja kada su njegove snage bile manje od 200 kilometara od Moskve nakon posredovanja bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka. Zauzvrat su on i njegovi borci dobili imunitet od progona.  Nekoliko dana poslije sastao se s Putinom. Kremlj nije rekao kakvi su bili rezultati tog sastanka.

22:23

UN-ov Guterres predložio Putinu da produlji sporazum o žitu...

Guterres je predložio Putinu da produlji sporazum o žitu za nekoliko mjeseci, što bi dalo EU-u dovoljno vremena da spoji podružnicu Rosselkhozbanka na SWIFT, rekla su dva od tih izvora...

OVDJE VIŠE O TEMI

21:26

Biden: NATO je ujedinjeniji i jači nego ikad u povijesti, a Putin je mislio da će se NATO raspasti...

Američki predsjednik Joe Biden optužio je u srijedu ruskog predsjednika Vladimira Putina da ima "očajničku žudnju za zemljom i moći" te je obećao da NATO savez predvođen SAD-om neće posustati u podršci Ukrajini protiv ruske agresije.

OVDJE VIŠE O TEMI

19:26

Zelenski: Sigurnosne obveze su značajan uspjeh za Ukrajinu...

Dugoročni planovi zemalja G7 da pomognu ukrajinskim oružanim snagama u odbijanju ruske agresije su "vrlo potreban i značajan uspjeh za Ukrajinu", rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u srijedu nakon samita NATO-a u Vilniusu.

OVDJE VIŠE O TEMI

19:06

Rusi: 'U Ukrajini je poginuo naš visokopozicionirani general. Imao je nevjerojatan autoritet'

Zokov (51) je bio na europskom popisu sankcioniranih zbog sudjelovanja u ratu. Smatra ga se dijelom odgovornim za niz raketnih napada na ukrajinske gradove...

OVDJE VIŠE O TEMI

Komentari 123