Obavijesti

News

Komentari 4

Rusi tragaju za lopovima koji su ukrali 'avion za sudnji dan'

Rusi tragaju za lopovima koji su ukrali 'avion za sudnji dan'

Krađu su ranije ovoga tjedna otkrili ruski mediji koji prenose da su tragovi provale prošli petak uočeni na teretnom dijelu aviona i da su odnesena 32 elektronička uređaja

Ruska policija objavila je u srijedu da traga za lopovima koji su ukrali tehničku opremu iz supertajnog vojnog zrakoplova poznatog kao "avion za sudnji dan", osmišljenog za nuklearni rat.

Krađa se dogodila tijekom održavanja Iljušina Il-80 i otvara pitanja o sigurnosti ruskih vojnih postrojenja.

Radi se o prenamijenjenom putničkom zrakoplovu koji je trebao služiti kao zapovjedno mjesto najviših časnika tijekom Hladnog rata.

Krađu su ranije ovoga tjedna otkrili ruski mediji koji prenose da su tragovi provale prošli petak uočeni na teretnom dijelu aviona i da su odnesena 32 elektronička uređaja.

Ruski bravar opljačkao i ubio 26 starijih žena u godinu dana
Ruski bravar opljačkao i ubio 26 starijih žena u godinu dana

Policija u južnoj regiji Rostovu izvijestila je da se zrakoplov nalazio na aerodromu u gradu Taganrogu, ali nije navela o kakvim se uređajima radi, osim da su vrijedni oko 13.600 dolara.

Ruski vojni stručnjaci nagađaju da su ukradeni jer sadrže plemenite metale, poput zlata i platine.

Incident se dogodio u vrijeme kada predsjednik Vladimir Putin upumpava goleme novce u rusku vojsku, uslijed najlošijih odnosa sa Zapadom od kraja Hladnog rata.