Obavijesti

News

Komentari 332

Zelenski pozvao novu slovensku predsjednicu u Kijev; Britanci Ukrajini šalju moćne tenkove?

Zelenski pozvao novu slovensku predsjednicu u Kijev; Britanci Ukrajini šalju moćne tenkove?
2

Ukrajina je zanijekala ruske tvrdnje kako su ubili 600 ukrajinskih vojnika u raketnom napadu na ukrajinski grad Kramatorsk

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.18

SAD: Bjeloruske trupe neće ići u Ukrajinu

Amerika nije vidjela nikakve dokaze da se bjeloruske trupe pripremaju rasporediti u Ukrajini, rekao je visoki američki vojni dužnosnik, piše Sky News. Neimenovani izvor rekao je Jeffu Seldinu iz Glasa Amerike da je to tako unatoč tome što ruske i bjeloruske trupe nastavljaju sa zajedničkim vojnim vježbama.

Zapadni stručnjaci vjeruju da se Rusija zalaže za izravan ulazak Bjelorusije u rat, ali do sada nijedan bjeloruski vojnik nije poslan u Ukrajinu. Moskva je koristila Bjelorusiju kao sletište za neke od svojih ofenziva, posebice onih usmjerenih na Kijev.

21.10

Ukrajina ponudila liječenje bivšem gruzijskom predsjedniku

Ukrajinski dužnosnici ponudili su liječenje bivšem gruzijskom predsjedniku Mihailu Saakašviliju jer se njegovo zdravlje navodno počelo ozbiljno pogoršavati, prenosi Sky News.

Saakašvili, koji ima ukrajinsko državljanstvo, nalazi se u gruzijskom zatvoru i tvrdi da ga tamo drže iz političkih razloga. Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mikajlo Podoljak rekao je: "Poštujem ga jer je povijesna ličnost. Naš je službeni stav da Saakašvilija predaju nama na liječenje''.

Saakašvili je nekoliko puta stupio u štrajk glađu u pokušaju da osigura vlastito oslobađanje.

21.07

Predsjednik i premijer Poljske sastaju se zbog rata u Ukrajini

Poljski predsjednik Andrzej Duda sastaje se s premijerom Mateuszom Morawieckim i nekim ministrima kako bi razgovarali o sigurnosnim pitanjima usred rata u Ukrajini.

Na dnevnom redu je zahtjev Ukrajine za isporuku teških borbenih spremnika zapadne proizvodnje, uključujući tenkove Leopard 2 njemačke proizvodnje, rekao je pomoćnik poljskog predsjednika Pawel Szrot.

21.06

Ukrajina: U Rusiji rastu pokreti otpora

Ukrajinska vojna obavještajna služba navodi da je ove godine bilo više ciljanih napada na željezničku infrastrukturu koje su izvele grupe otpora u Rusiji.

Svjetski ukrajinski kongres rekao je da je pokret otpora u porastu u Rusiji, s najmanje šest slučajeva uništenja željezničkih signalnih kutija u raznim regijama do sada ove godine.

19.59

Bijela kuća: Iran bi mogao pridonijeti ratnim zločinima u Ukrajini

Iran bi mogao pridonijeti ratnim zločinima u Ukrajini isporučujući bespilotne letjelice Rusiji, rekao je savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan.

"Njihovo se oružje koristi za ubijanje civila u Ukrajini i pokušaje da se gradovima donese hladnoću i tamu. To s naše točke gledišta stavlja Iran na mjesto gdje bi potencijalno mogao pridonijeti raširenim ratnim zločinima", rekao je Sullivan novinarima.

Komentari 332