Obavijesti

News

Komentari 16

Rusija je napala Ukrajinu sa 11 Shaheda: 16 ozlijeđenih u Hmeljnickoj regiji

Rusija je napala Ukrajinu sa 11 Shaheda: 16 ozlijeđenih u Hmeljnickoj regiji

Ruska vojska napala Hersonsku regiju navođenim zračnim bombama - ima razaranja, ljudi mogu biti pod ruševinama

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
14.05

Ukrajina: Rusija dronovima napala područje blizu nuklearne elektrane, ozlijeđeno 20 ljudi

U ruskom napadu dronovima rano u srijedu oštećene su zgrade u blizini ukrajinske nuklearne elektrane Hmeljnicki, pri čemu je ozlijeđeno 20 ljudi, objavili su dužnosnici.

Ukrajinske zračne snage uništile su svih 11 dronova lansiranih tijekom noći, priopćila je vojska. Štetu su uzrokovale eksplozije dronova i pad njihovih ostataka, tvrdi ukrajinski ministar unutarnjih poslova.

U Slavuti je oštećeno 20 zgrada, a pogođena su i zgrade vatrogasaca i policije. Gradonačelnik Vasilij Sidor rekao je kako je ozlijeđeno 20 ljudi.

Hmeljnicka regija česta je meta ruskih napada dronovima i raketama, a analitičari smatraju da je razlog vojna zračna luka koja se tamo nalazi.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

13.13

Zelenski: Pripremamo se za ruske udare na energetske objekte. Odgovorit ćemo

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski primio je izvješća o pristizanju opreme, saslušao informacije s prve crte i o posljedicama nedavnog ruskog granatiranja teritorija Ukrajine, uključujući kritičnu infrastrukturu.

- Neprijatelj pokušava neselektivno uništiti sve do čega dođe. Berislav, Borova. Otklanjamo posljedice granatiranja, pomažemo ljudima.

Pripremamo se za terorističke napade na energetsku infrastrukturu. Ove godine ćemo se ne samo braniti, nego i odgovarati. Neprijatelj to dobro zna. Prvo su maknuli flotu s Krima, sada pomiču i avijaciju dalje od naših granica - komentirao je Zelenski.

12.06

Ruski parlament odlučio: Moskva se povlači iz sporazuma o zabrani nuklearnih pokusa

Ruski parlament dovršio je u srijedu izglasavanje zakona kojim se Moskva povlači iz ratifikacije globalnog sporazuma o zabrani testiranja nuklearnog oružja.

Gornji dom, Vijeće Federacije, odobrilo je zakon jednoglasno sa 156 glasova nakon što ga je donji dom, Duma, također jednoglasno usvojio. Sada ide predsjedniku Vladimiru Putinu na potpisivanje.

Rusija kaže da neće nastaviti s nuklearnim testiranjem osim ako to ne učini Washington, ali stručnjaci za kontrolu naoružanja zabrinuti su da bi to moglo dovesti dio približavanja testu koji bi Zapad doživio kao prijeteću eskalaciju u kontekstu rata u Ukrajini.

Ukrajina je optužila Rusiju da pojačava "nuklearnu ucjenu".

Stručnjaci za kontrolu naoružanja kažu da bi ruski ili američki pokus mogao pokrenuti novu utrku u naoružanju u trenutku akutne međunarodne napetosti, s ratovima koji bjesne u Ukrajini i na Bliskom istoku. Kažu da ako bi jedna zemlja provela nuklearno testiranje, druga bi vjerojatno učinila isto, a druge poput Kine, Indije i Pakistana bi mogle slijediti.

- Kao što je rekao naš predsjednik, moramo biti na oprezu i ako Sjedinjene Države krenu prema početku nuklearnih pokusa, morat ćemo ovdje odgovoriti na isti način- rekao je zamjenik ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

11.11

Rusija je noću izvršila udar u blizini Hmeljnicke nuklearne elektrane 

Kao rezultat noćnog napada ruskih trupa na teritorij u blizini Hmeljnicke nuklearne elektrane, eksplozijom su oštećeni prozori u administrativnim, kućanskim i laboratorijskim zgradama.

Zbog havarije na dalekovodima isključeno je 1860 potrošača u gradovima Slavuta i Netišin u Hmeljnickij regiji. Radovi na obnovi započet će čim se energetskim radnicima dopusti pristup mjestu oštećenja.

10.02

Harkivska regija: u granatiranju poginulo dva muškarca

 Jučer, 24. listopada, u Harkivskij regiji, u selu Podoli usljed granatiranja ruskih trupa ubijena su dva civila, muškarca.

Tijekom dana ruski vojnici granatirali su naseljena područja  Harkivskog, Čugujivskog, Kupjanskog i Izjumskog okruga.

Uslijed topničkog granatiranja sela ubijena su 2 muškarca civila, 57 i 50 godina. Oštećena je privatna kuća, gospodarski objekti i 2 automobila.

Komentari 16