Obavijesti

News

Komentari 139

Putin: Rusija mora ubrzati donošenje odluka o Ukrajini. Uništena baza kadirovaca?

Putin: Rusija mora ubrzati donošenje odluka o Ukrajini. Uništena baza kadirovaca?

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u ponedjeljak da je pripremilo svoje snage za djelovanje u uvjetima radioaktivne kontaminacije

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
21.10

Putin pozvao vladu da ubrza proizvodnju vojne opreme

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas da su novi sigurnosni izazovi s kojima se suočava "specijalna vojna operacija" u Ukrajini "ozbiljni i značajni". Pozvao je vladu da ubrza donošenje odluka i proizvodnju vojne opreme.

"Sada smo također suočeni s potrebom da ubrzamo rješavanje pitanja koja se odnose na odvijanje specijalne vojne operacije i na borbu protiv ograničenja u gospodarskoj sferi s kojima smo se susreli", rekao je Putin.

"Ako se operacija provodi u okviru standardnih birokratskih procedura, neće biti nikakvog rezultata", rekao je. Putin je također naglasio da oprema ruskih vojnika mora biti "učinkovita i moderna".

Kazao je da se operacija u Ukrajini ne može temeljiti samo na prethodno utvrđenim standardima jer bi oni mogli biti zastarjeli, dodajući da se treba usredotočiti na “stvarnu situaciju, stvarne potrebe”.

Ruski premijer Mihail Mišustin je na sastanku rekao da je potrebno povećati proizvodnju odjeće i zaštitne opreme za mobilizirane vojnike.

21.05

Čečenski vođa Kadirov ponovno kritizirao rusko vodstvo zbog rata u Ukrajini

Čečenski vođa Ramzan Kadirov ponovno je u utorak kritizirao napredak ruske invazije na susjednu Ukrajinu, nazvavši rusko vodstvo slabim.

“Ranije smo govorili da obavljamo posebnu vojnu operaciju na teritoriju Ukrajine, no rat se već odvija na našem teritoriju”, rekao je Kadirov na komunikacijskoj platformi Telegram, dodavši da je veoma nezadovoljan situacijom.

Zapadnim zemljama koje podupiru Ukrajinu zaprijetio je uništenjem.

Izvanredno stanje je već uvedeno u pokrajinama na granici s Ukrajinom, kazao je Kadirov.
 

20.21

Indonezijski predsjednik objavio mirovnu inicijativu za Ukrajinu za samit G20

Indonezijski presjednik Joko Widodo objavio je u utorak mirovnu inicijativu za Ukrajinu uoči samita skupine G20 u studenome na Baliju.

Indonezija će na tome skupu pozvati sve "da sjednu za stol i uključe se u konstruktivan dijalog", rekao je Widodo u videoporuci na kraju konferencije o obnovi Ukrajine u Berlinu.

To uključuje one koji su sada na različitim stranama, dodao je. "Samo tako možemo stvoriti čvrste temelje za obnovu Ukrajine", istaknuo je.

Widodo će biti domaćin samita G20 koji se na otoku Baliju održava 15. i 16. studenoga. Rekao je da je mirovna diplomacija najviši prioritet. "Rat mora stati", istaknuo je indonezijski predsjednik.

19.22

Papa pozvao političare da izbjegnu prijetnju nuklearnog rata zbog Ukrajine

24sata

Papa Franjo usporedio je u utorak trenutnu situaciju u svijetu s kubanskom raketnom krizom iz 1962. te je predvodeći vođe svjetskih religija pozvao političare na mir kako bi izbjegli prijetnju nuklearnog rata zbog Ukrajine.

Poglavar Katoličke crkve predsjedao je svečanim zatvaranjem trodnevne konferencije u rimskom Koloseju, u organizaciji talijanske katoličke zajednice Sant'Egidio, koja se zalaže za mir u svijetu.

Nakon zasebnih molitvi različitih religijskih skupina, papa Franjo je u obraćanju tisućama ljudi osudio „tmurni scenarij, u kojem, nažalost, planovi moćnih svjetskih vođa ne uzimaju u obzir pravedne težnje naroda“.

Više pročitajte OVDJE.

18.21

Ruski mediji o Milanoviću: Odbio je sastanak s Pelosi, protivi se i sudjelovanju u ratu

24sata

Ruska novinska agencija Novi dan osvrnula se na nedolazak Zorana Milanovića na skup i izostanak njegova sastanka s predsjednicom Zastupničkog doma američkog Kongresa.

Tekst je objavljen pod naslovom “Previše cinizma i nepoštovanja': Hrvatski predsjednik odbio susret s američkim izaslanstvom predvođenim Nancy Pelosi".

Milanović je odbio susret s američkim izaslanstvom predvođenim predsjednicom Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi, koje je doputovalo u Zagreb na summit Krimske platforme.

Više pročitajte OVDJE.

Komentari 139