News

Komentari 3

Rusija: Uništili smo tvornicu oklopnih vozila u Kijevu i remontni centar u Mikolajivu

Rusija: Uništili smo  tvornicu oklopnih vozila u Kijevu i remontni centar u Mikolajivu

Napad na Kijev u subotu je potvrdio i gradonačelnik te pozvao stanovnike da se još ne vraćaju u glavni grad

Rusija tvrdi da je uništila tvornicu oklopnih vozila u ukrajinskoj prijestolnici Kijevu i remontno postrojenje u Mikolajivu te je srušila ukrajinski zrakoplov kod Izjuma, a napad na Kijev u subotu je potvrdio i gradonačelnik te pozvao stanovnike da se još ne vraćaju u glavni grad.

POGLEDAJTE VIDEO:

Zgrade je pogodilo dalekometno oružje visoke preciznosti, kazalo je rusko ministarstvo obrane, a prenosi Reuters.

Osim toga, Rusija je srušila ukrajinski avion SU-25 blizu grada Izjuma u Harkivskoj oblasti na jugu Ukrajine, citira novinska agencija Interfax rusko ministarstvo obrane, a prenosi Reuters.

Rusija je objavila i da je gađala tvornicu za remont vojnih vozila vojnih vozila u Mikolajivu, gradu blizu južne bojišnice.

Napadi su izvedeni pošto je Rusija u petak objavila da će pojačati dalekometne napade u odmazdu za "sabotažu" i "terorizam" koji izvodi ukrajinska vojska.

Rusko ministarstvo nije specificiralo o kakvoj je sabotaži i terorizmu riječ, no napadi su pojačani nakon gubitka krstarice Moskva koja je bila ponos ruske mornarice i za koju Rusija tvrdi da je potonula zbog požara odbacujući ukrajinske tvrdnje da je brod potonuo pogođen ruskim raketama.

Kijevski gradonačelnik upozorava povratnike da se sklone pred novim napadom

Glavni grad Ukrajine Kijev ponovno je pod paljbom u novom napadu ruske vojske, potvrdili su i ukrajinski dužnosnici, a prenosi agencija dpa.

Dogodilo se nekoliko eksplozija u okrugu Darnicja, kazao je gradonačelnik Vitalij Kličko za kanal Telegram.

Okrug u kojemu živi preko milijun stanovnika nalazi se jugoistočno od Kijeva. Spasioci su došli na mjesto napada, rekao je Kličko, iako isprva nije bilo informacija o žrtvama.

Kličko je pozvao stanovništvo da ne zanemaruje sirene za zračnu uzbunu. U prijestolnici Ukrajine, sirene se mogu čuti nekoliko puta dnevno.

Situacija je posebno opasna budući da se mnogi koji su prethodno pobjegli iz grada sada u njega vraćaju. Kličko je stoga apelirao na građane da to ne čine i poručio im da ostanu na sigurnome.

Moskva je nedavno zaprijetila da će napasti zapovjedna središta Kijeva, nakon što je optužila ukrajinsku vojsku za bombardiranje ruskog teritorija.

Prema neslužbenim izvještajima iz Ukrajine, eksplozije su se dogodile i na zapadu zemlje, u okolici Ljviva.