Obavijesti

News

Komentari 11

Rušili zgradu DTR-a pa zatrpali prostore susjeda: 'Pravi su problemi krenuli nakon potresa'

Rušili zgradu DTR-a pa zatrpali prostore susjeda: 'Pravi su problemi krenuli nakon potresa'
9

Iz Agencije za civilno zrakoplovstvo obećali su pokriti štetu putem osiguranja, no za sve djelomično krive i vlasnike. Oni im nisu dali suglasnost za rušenje jer im nisu željeli bar platiti privremeni smještaj

VIDEO

Zgrada u Krajiškoj 20, u vlasništvu Agencije za civilno zrakoplovstvo, već dugo vremena nam radi probleme. Urušavala se i cigle su padala po nama, no pravi problemi kreću nakon dana potresa. Dobili smo crvenu naljepnicu, ne zato što naši stanovi nisu bili sigurni već što se njihov zabatni zid mogao urušiti svakog trena, priča nam Ivan Felber, vlasnik sada urušenog stana u Krajiškoj 18. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zgrada DTR 00:44

Susjed i on morali su napustiti stanove te su se javili Agenciji koja je morala riješiti svoj problem. Obećali su se javiti im čim dovrše dokumentaciju. Krajem 10. mjeseca 2020. prezentirali su im ukratko projekt, a s radovima na problematičnom zidu počeli su prije tjedan dana unatoč tome što nisu imali suglasnost stanara kojima su bili ugroženi stanovi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Problemi s Agencijom traju posljednje dvije godine kad su oni krenuli u neke projekte rušenja i obnavljanja tih prostora. Susjed i ja smo bili s njima na sastancima i bili smo voljni sudjelovati u svemu. Tražili smo, dok traju radovi, da nam plaćaju zamjenski smještaj pošto ne bi mogli živjeti u svojim domovima. Mi bi njima dali suglasnost za radove iznad naših krovova, kao i prilaz. Nakon toga nam nisu željeli dati neke konkretne odgovore i onda nas je pogodio potres - priča Felber dok pokazuje pisanu korespondenciju. Obratili su im se nekoliko puta da bi se tek susreli 10.8.2020. Tada su im u Agenciji rekli da im se ne osjećaju ništa dužni, jer je za urušavanje kriv potres kao viša sila. Negirali su činjenicu da se zgrada i ranije urušavala. 

- Krenuli smo tek pričati o suglasnosti za rušenje, a oni su već bili postavili instalaciju iznad naših krovova. Bušili su rupe u zidu koji se ionako urušavao. Imam sve napismeno, dao bi im potpunu suglasnost pod uvjetom da nam samo nadoknade taj period koji ne možemo biti u stanu. Boljela ih je briga za nas, počeli su raditi bez nas i probili su mi krov. Zagradili su mi jedini prilaz stanu i bojim se otvoriti vrata da se moj zid ne uruši - priča Felber. Sve je uspio fotodokumentirati te ima i snimku trenutka rušenja kad dijelovi padaju i uništavaju susjedov i njegov prostor. 

- Ponovno su se popeli na naše krovove, maknuli dio greda i postavili ceradu da ne bi kiša padala unutra. Ni za to nisu imali dozvole, a cigle su padali i po tome - ljut je Felber i dodaje da su sve mogli prevenirati da u Agenciji nisu 'nasilno' krenuli s radovima.

Nekoliko sati od urušavanja stigao mu je mail u kojem ga obavještavaju o šteti i pokušavaju dio krivnje svaliti na susjeda i njega. 

Zagreb: Rušenje bivše zgrade DTR-a u Krajiškoj ulici

- Tijekom radova uklanjanja dvorišnog objekta na adresi Krajiška 20, a zbog posljedica i stanja objekta prouzrokovanog potresom, došlo je do urušavanja dijela zabatnog zida iznad vaših objekata. Postavljena zaštita vaših objekata smanjila je posljedice ovog događaja, a moramo napomenuti da su mogle biti i manje da ste dopustili postavljanje zaštite na način koji vam je više puta predložen. U svakom slučaju, i izvođač i investitor su osigurani te će se šteta, u obimu u kojem je nastala, utvrditi i pokriti temeljem police osiguranja - napisali su im iz Agencije.

Slično su odgovorili za Jutarnji list te su napisali kako su više puta predlagali bolju zaštitu susjednih objekata te da vlasnici nisu pristali. Zbog tog odbijanja, pišu, sami su pridonijeli šteti.

Podsjetimo, o staroj zgradi DTR-a pisao je i naš tjednik Express. Agencija ju je platila 32,4 milijuna kuna te dok su razmatrali što će uopće s njom, ona se urušavala.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor