Obavijesti

News

Komentari 109

Ukrajina: U granatiranju Odese je poginulo najmanje 20 ljudi

Ukrajina: U granatiranju Odese je poginulo najmanje 20 ljudi

Ruska invazija na Ukrajinu ušla je u 129. dan. Tijekom četvrtka više je stranih vođa obećalo dodatnu pomoć Ukrajini, indonezijski predsjednik Putinu je uručio poruku Zelenskog, a Rusija je ostala bez Zmijskog otoka

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.55

Pentagon: SAD šalje Ukrajini dva raketna sustava NASAMS

Sjedinjene Američke Države šalju Ukrajini dva raketna sustava zemlja-zrak NASAMS, četiri protutopnička radara i do 150.000 komada topničkog streljiva kalibra 155 milimetara, što je dio najnovijeg paketa naoružanja za Ukrajinu, objavio je Pentagon u petak.

Paket pomoći u vrijednosti od otprilike 820 milijuna američkih dolara najavio je u četvrtak američki predsjednik Joe Biden u Madridu nakon sastanka s čelnicima država članica NATO saveza, na kojem se raspravljalo o ruskoj invaziji na Ukrajinu.

Pentagon je pružio dodatne pojedinosti u petak nakon što je najava postala službena. Paket će uključivati i dodatno streljivo za topničke raketne sustave visoke mobilnosti HIMARS.

Svrha američkog naoružanja je pomoći Kijevu koji se suočava s teškim granatiranjem ruskog topništva. Rusija je povećala broj raketnih napada na ukrajinske gradove nakon što su njene snage postigle uspjehe na bojištu na istoku Ukrajine u pokušaju da prisile Kijev da proruskim separatistima preda vlast nad dvjema odmetnutim pokrajinama.

22.33

Ukrajinci tvrde: Uništili smo dva ruska spremišta oružja

21.51

Kuleba: Žalit ćemo se na Haškom sudu zbog genocida

20.42

Rusija se nada 'razumnom rješenju' pitanja prijevoza do Kalinjingrada

Moskva je u petak rekla da se nada "razumnom rješenju" spora oko restrikcija za prijevoz robe preko litavskog teritorija do Kalinjingradske oblasti, ruske eksklave na Baltičkom moru.

Rusija je Europskoj uniji poručila da trenutna situacija vodi do znatnih troškova ne samo za Litvu, već i za Uniju, rekao je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Aleksandar Gruško, prema ruskoj agenciji Interfax. Dodao je da mu se čini da je "signal primljen", odnosno da je Unija shvatila upozorenje.

Ruski ambasador pri Europskoj uniji Vladimir Čižov je izrazio slično mišljenje, rekavši da se nada "kompromisnom rješenju u bližoj budućnosti".

20.21

Snimka važne povijesne zgrade, Tarnovski kuće, u Černjihivu koju su uništili Rusi

Komentari 109