Obavijesti

News

Komentari 233

Ruska mornarica lansirala 26 projektila na položaje ISIL-a

Ruska mornarica lansirala 26 projektila na položaje ISIL-a
10

Rusija nastavlja s napadima na Islamsku državu, a danas je s četiri razarača u Kaspijskom jezeru lansirala 26 raketa koje su uništile 11 ISIL-ovih položaja

VIDEO

Rusija nastavlja s napadima na Islamsku državu, a danas je s četiri razarača u Kaspijskom jezeru lansirala 26 raketa koje su uništile 11 položaja Islamske države u Siriji, javlja CNN.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:52

- Svi ciljevi su pogođeni, nijedan civilni objekt nije pogođen - priopćio je ruski ministar obrane Sergej Šojgu dodajući kako su u posljednjih 48 sati pronašli veliki broj objekata pod nadzorom ISIL-a. Riječ je o zapovjednim punktovima, skladištima municije, kampovima za obuku ekstremista.

Projektili su letjeli 1500 kilometara prije nego što su pogodili mete.

Napadi su izvedeni u suradnji s Iranom i Irakom, s obzirom da su projektili morali preći preko njihovog zračnog prostora kako bi došli do Sirije.

Prošlog tjedna rusko ratno zrakoplovstvo počelo je sa zračnim napadima u Siriji, a ruski dužnosnici rekli su da napadaju bliskoistočne teroriste. Do sad je pogođeno 112 meta u Siriji, rekao je Šojgu, a prenosi AFP.

Francuska ponudila Putinu suradnju?

Iako je Putin u srijedu rekao da  mu je francuski kolega Francoise Hollande predložio koaliciju snaga odanih sirijskom predsjedniku Bašaru Al-Asadu i pobunjene Slobodne sirijske vojske, Franuska tu informaciju demantira.

Izvor blizak francuskom predsjedniku Francois Hollandeu rekao je da je Hollande "govorio o potrebi nazočnosti sirijske oporbe za pregovaračkim stolom, ali da ostalo nije francuska ideja".

Putin je ranije rekao da je Hollande iznio ideju o ujedinjenju snaga lojalnih predsjedniku Bašaru al-Asadu i oporbe u petak u Parizu na summitu s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 233
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...