Obavijesti

News

Komentari 104

Ruska veza: Naša diplomacija zvala sve koji mogu pomoći

Ruska veza: Naša diplomacija zvala sve koji mogu pomoći
2

I Kremlj intervenirao? Kako smo neslužbeno doznali, među onima koji su se uključili u pregovaranje o otetom Tomislavu Salopeku bile su i ruske tajne službe

VIDEO

Cijeli je petak trajala komunikacija među hrvatskim i egipatskim obavještajnim službama. Sve raspoložive snage bile su usmjerene samo prema jednom cilju - lociranju i spašavanju Tomislava Salopeka iz ruku militanata.

Kako smo neslužbeno doznali, među onima koji su se uključili u pregovaranje o otetom Hrvatu bile su i ruske tajne službe, a navodno je i s am vrh Kremlja povlačio veze. Kako je vrijeme istjecalo, napetost je rasla. Pojavila se i informacija kako su Egipćani uspjeli locirati IP adresu računala s kojeg su militanti pustili snimku s otetim Salopekom, no do zaključenja ovog izdanja iz Ministarstva nam to nisu mogli potvrditi, ali ni demantirati.

Tomislav Salopek nije prvi strani radnik kojeg su oteli ekstremisti povezani s ISIL-om. Sinajska provincija , saveznica ISIL-a koja stoji iza otmice 31-godišnjeg Hrvata, u kolovozu 2014. otela je američkog inženjera Williama Hendersona (58), djelatnika naftne kompanije Apache.

Za razliku od Salopeka, Hendersona nisu snimali niti su istaknuli bilo kakve zahtjeve za njegovo puštanje. Tek četiri mjeseca nakon otmice, u prosincu 2014., preuzeli su odgovornost za Hendersonovo ubojstvo. Na svom Twitteru su tada objavili fotografiju njegove putovnice i dviju identifikacijskih kartica uz poruku:

- Preuzimamo odgovornost za ubojstvo Williama Hendersona u egipatskoj Zapadnoj pustinji.

POGLEDAJTE VIDEO: Zahtjevi otmičara za Tomislavovo puštanje

Pokretanje videa...

24sata 01:03

Nisu pojasnili kako i kada su ga ubili. Kompanija Apache priopćila je samo da je jedan njihov djelatnik ubijen u otmici automobila u egipatskoj Zapadnoj pustinji 6. kolovoza 2014., ali nije navela njegovo ime.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu