Obavijesti

News

Komentari 9

Ruska vojska je izgubila više od 109 komada opreme kod Avdijivke od 10 do 20 listopada

Ruska vojska je izgubila više od 109 komada opreme kod Avdijivke od 10 do 20 listopada

U srijedu će se predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski obratiti summitu čelnika Europske unije i zatražiti od njih da pojačaju pritisak na Rusiju. Zelenski je to rekao u svom obraćanju 25. listopada.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
14.44

Obrambene snage Ukrajine izvele su 7 udara na područja gdje je koncentrirana ruska vojska

U posljednja 24 sata avijacija Oružanih snaga Ukrajine izvela je 7 udara po područjima koncentracije ruskih trupa, izvijestio je Glavni stožer Ukrajine.

Postrojbe raketnih snaga pogodile su 3 skladišta streljiva, 6 topničkih oruđa i radarsku stanicu protuzračne obrane ruske vojske, prenosi Suspilne

14.23

Ruska Federacija granatirala Herson

Ruske trupe s okupirane lijeve obale granatirale su obalna područja Hersona, komentirao je Roman Mročko, šef vojne uprave grada Hersona. Za sada nema informacija o žrtvama i šteti.

13.07

Ukrajina obustavila novi žitni koridor na Crnom moru: 'Postoji prijetnja od ruskih zrakoplova'

Ukrajina je obustavila svoj novi žitni koridor na Crnom moru jer smatra da postoji prijetnja od ruskih ratnih zrakoplova, priopćila je u četvrtak konzultantska tvrtka Barva Invest sa sjedištem u Kijevu.

- Željeli bismo vas obavijestiti o privremenoj obustavi prometa plovila prema i iz (luka). Trenutačna zabrana je na snazi 26. listopada, ali postoji mogućnost da će se produljiti - objavila je konzultantska tvrtka na aplikaciji Telegram.

Ukrajinski dužnosnici nisu odmah bili dostupni za komentar.

Konzultantska tvrtka objavila je da je de facto obustava na snazi već dva dana po nalogu vojske koja je kao razlog navela prijetnju od povećane aktivnosti ruskog vojnog zrakoplovstva u tom području.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je prošlog tjedna da je naredio ruskim ratnim zrakoplovima s projektilima Kinžal da patroliraju Crnim morem.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

12.10

U bliskoj budućnosti, proizvodnja oružja u Ukrajini će se povećati

Ukrajina će uskoro povećati proizvodnju streljiva na račun državnih i privatnih poduzeća, oprema se već postavlja, rekao je tajnik Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu Oleksij Danilov, prenosi Ukrajinska pravda

- Naši partneri, cijeli civilizirani svijet – odmah od početka ove agresije, od travnja-svibnja 2022., su počele graditi dodatne kapacitete. To nije lak zadatak, ne mogu se izgraditi za mjesec-dva.

Mogu vam otkriti jednu tajnu: naše privatne tvrtke također se bave ovim problemom, naručile su odgovarajuću opremu, dio opreme se već postavlja u zatvorene prostore poduzeća - a uskoro ćemo vidjeti i porast vlastite proizvodnje.

Tu država neće moći sama, a mi u tim slučajevima uključujemo maksimalan broj privatnih poduzetnika. To je vrlo moćna stvar i naš zajednički zadatak - izjavio je Danilov.

11.04

U Hersonskoj regiji dva su civila, uključujući 13-godišnjeg dječaka, ubijena u granatiranju proteklog dana, a još 4 osobe su ranjene

Tijekom posljednja 24 sata ruske su trupe izvele 51 granatiranje regije Herson, ispalivši 365 granata iz minobacača, topništva, "gradova", tenkova, avijacije i bespilotnih letjelica. Tijekom posljednja 24 sata ruske trupe napale su regiju Herson iz zrakoplovstva 8 puta, 35 navođenih bombi ispaljeno je na mirno stanovništvo Desne obale.

Prema regionalnoj vojnoj upravi, Rusija gađala stambene četvrti naselja. Od posljedica ruske agresije u regiji, 2 osobe su poginule, uključujući 1 dijete, a 4 su ozlijeđene.

Teško je ozlijeđen 13-godišnji dječak - liječnici su morali samo proglasiti smrt tinejdžera. Uz poginulo dijete, ozlijeđena su još dva muškarca. 43-godišnjak je zadobio proreznu ranu ramena, 35-godišnjak ozljedu oka i gelere lica, a obojica imaju minsko-eksplozivne i akubarne ozljede.

Komentari 9