Obavijesti

News

Komentari 9

Ruske rakete pogodile su poljoprivredni pogon u Odesi. Kim Jong Un otišao iz Rusije

Ruske rakete pogodile su poljoprivredni pogon u Odesi. Kim Jong Un otišao iz Rusije

Rusija je rano u nedjelju pokrenula kombinirani napad bespilotnim letjelicama i raketama na Ukrajinu, gađajući uglavnom južne dijelove regije Odesa i pogodivši tamošnje poljoprivredno postrojenje, objavile su ukrajinske zračne snage u poruci na Telegram aplikaciji

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
18.24

Svjetski sud će saslušati prigovore Rusije u slučaju navodnog genocida u Ukrajini

24sata

Rusija i Ukrajina ukrstit će u ponedjeljak koplja pred Međunarodnim sudom pravde u slučaju u kojem Moskva tvrdi da je invaziju na Ukrajinu pokrenula kako bi spriječila genocid.

Ukrajina je slučaj iznijela pred najviši sud Ujedinjenih naroda svega nekoliko dana nakon ruske invazije 24. veljače prošle godine. Kijev smatra da Rusija krši međunarodno pravo tvrdnjom da je invazija bila opravdana kako bi se spriječio navodni genocid u istočnoj Ukrajini. 

Ruski dužnosnici nastavljaju optuživati Ukrajinu da čini genocid.

Više pročitajte OVDJE.

16.51

Kim Jong Un krenuo vlakom kući nakon jednotjednog posjeta Rusiji

24sata

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un u nedjelju je krenuo vlakom kući nakon jednotjednog posjeta Rusiji tijekom kojega je razgovarao s predsjednikom Vladimirom Putinom o tješnjoj vojnoj i ostalim tipovima suradnje, izvijestili su sjevernokorejski i ruski mediji. 

Video snimka koju je u nedjelju objavila ruska državna novinska agencija RIA prikazuje Kima kako po crvenom tepihu hoda prema vagonu u dalekoistočnome ruskom gradu Artjomu uz zvuke glazbe vojnoga orkestra i maše rukom pozdravljajući okupljene. 

Artjom je od postaje Khasan na ruskoj granici sa Sjevernom Korejom udaljen 254 km.

Više pročitajte OVDJE.

16.38

Ruske rakete pogodile su poljoprivredni pogon u Odesi

Rusija je rano u nedjelju pokrenula kombinirani napad bespilotnim letjelicama i raketama na Ukrajinu, gađajući uglavnom južne dijelove regije Odesa i pogodivši tamošnje poljoprivredno postrojenje, objavile su ukrajinske zračne snage u poruci na Telegram aplikaciji.

Rusija je lansirala šest bespilotnih letjelica iranske proizvodnje Šahed i 10 krstarećih projektila, a ukrajinske su snage uništile šest bespilotnih letjelica i šest projektila prije nego što su pogodili cilj, priopćile su zračne snage.

Situacija u Odesi i njenim lukama pomno se pratila na tržištima žitarica, jer je Kijev u subotu objavio da su tamo stigla dva teretna broda kako bi koristila privremeni koridor za plovidbu do crnomorskih luka i ukrcavanje žitarica za afrička i azijska tržišta.

U odbijanju zračnog napada sudjelovali su borbeni zrakoplovi, raketne jedinice za protuzračnu obranu, pokretne oružane  skupine i druga sredstva, priopćilo je ratno zrakoplovstvo.

Guverner Odese Oleh Kiper rekao je na Telegramu da su silos za žito i poljoprivredna polja oštećeni u okrugu Berezivskij u istočnom dijelu regije.

Nasreću, nije bilo žrtava, rekao je Kiper.

Cijeli teritorij Ukrajine nekoliko je sati bio pod uzbunom za zračni napad.

Ukrajina je prošlog mjeseca najavila "humanitarni koridor" u Crnom moru kako bi oslobodila brodove zarobljene u svojim lukama od početka rata u veljači 2022. i kako bi zaobišla de facto blokadu nakon što je Rusija odustala od dogovora da Kijevu dopusti izvoz žita.
 

Komentari 9