Obavijesti

News

Komentari 214

Poražavajuće brojke: Rusi su od početka rata uništili 270 škola

Poražavajuće brojke: Rusi su od početka rata uništili 270 škola

Ruska invazija u Ukrajinu ušla je u 191. dan. Direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grossi najavio je da članovi misije zadužene za inspekciju ostaju u nuklearnoj elektrani Zaporižja

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.20

Rusi su od početka rata oštetili 2.405 školskih ustanova

21.50

Rusija: 'Lavrov još nije dobio američku vizu za posjet UN-u'

Rusija je zatražila 56 viza od SAD-a za posjet ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova s izaslanstvom New Yorku u povodu godišnjeg zasjedanja UN-a ovaj mjesec, ali za sada nisu dobili nijednu.

U pismu glavnom tajniku UN-a Antoniju Guterresu, koje je Reuters u petak dobio na uvid, ruski veleposlanik pri UN-u Vasilij Nebenzia ocijenio je da je to "zabrinjavajuće" jer je zadnjih nekoliko mjeseci Washington "stalno odbijao odobriti ulazne vize" nizu ruskih delegata za druge UN-ove događaje.

SAD ozbiljno shvaća svoje obveze kao zemlja domaćin UN-a, rekao je glasnogovornik State Departmenta, dodajući da su informacije o odobravanju viza povjerljive po američkim zakonima pa ne može komentirati pojedinačne slučajeve.

Po sporazumu iz 1947., SAD općenito mora dopustiti pristup stranim diplomatima Ujedinjenim narodima. No Washington objašnjava da može uskratiti vize iz razloga koji se odnose na "sigurnost, terorizam i vanjsku politiku".

21.21

Europska komisija: Sjeverni tok  zatvoren pod lažnim izgovorima

Europska komisija optužila je u petak rusku državnu energetsku tvrtku Gazprom da se poslužila lažnim izgovorima kako bi zaustavila isporuku plina Njemačkoj plinovodom Sjeverni tok 1 ispod Baltičkog mora.

"Gazpromova objava danas poslije podne da i dalje zatvara (Sjeverni tok 1) uz lažne izgovore još je jedna potvrda da je nepouzdan dobavljač", objavljeno je u petak navečer na Twitteru Europske komisije

"To je i dokaz ruskog cinizma, jer radije prosipa plin umjesto da poštuje ugovore", dodaje ured glasnogovornika EK-a.

Gazprom je ranije najavio da će plinovodom Sjeverni tok 1 isporuke ponovno poteći u subotu po završetku radova na održavanju, da bi naknadno objavio da ga neće pustiti u pogon jer na glavnoj plinskoj turbini na kompresorskoj stanici Portovaja u blizini Sankt Peterburga curi ulje.

20.54

Nove fotografije osuđenog Navalnija

20.17

Ukrajina: Rusija i dalje trpi velike gubitke na našem teritoriju

Komentari 214