Obavijesti

News

Komentari 7

Ruski kupac TLM-a: Hrvatski zakoni ne štite baš investitore

Ruski kupac TLM-a: Hrvatski zakoni ne štite baš investitore
3

Čim trgovački sud potvrdi odluke skupštine, čim preuzmemo upravljanje, bit ćemo spremni početi realizirati sve ugovore - rekao je Igor Shamis, novi vlasnik TLM-a

VIDEO

Ruski biznismen Igor Shamis na konferenciji za novinare u utorak je potvrdio kako je na skupštini TLM Aluminiuma održanoj dan ranije preuzeo Nadzorni odbor i da će u Upravu imenovati Marijana Stričevića, te je najavio kako će proizvodnja u punom obujmu u toj tvornici krenuti tek kada on Trgovački sud potvrdi odluke skupštine.

- Žao mi je što hrvatsko zakonodavstvo baš i ne štiti puno interese investitora i dioničara. Vjerujem da će se u bliskoj budućnosti to promijeniti - rekao je Shamis, zahvaljujući šibensko-kninskom županu Goranu Pauku i gradonačelniku Šibenika dr. Željku Buriću 'koji su napravili puno da se uspostavi zakon i red u tvornici'.

- Nadam se da sada stvarno imam mogućnost preuzeti poduzeće u svoje ruke i da su svi nesporazumi koje smo imali sada nestali - rekao je Shamis, demantirajući da je u tvrtki bilo ikakvih sukoba i napominjući da je postignut dogovor da se može krenuti dalje.

- Čim trgovački sud potvrdi odluke skupštine, čim preuzmemo upravljanje, bit ćemo spremni početi realizirati sve ugovore. Po mom mišljenju stagnacija u aluminijskoj industriji polako se poboljšava i pokazuje rast. Biznis plan pokazuje da tvornica može donositi dobiti.

Imamo biznis plan do kraja 2015. Isto tako pripremamo plan za restrukturiranje u idućih deset godina. Vjerujem da će sprovesti na trgovačkom sudu i želio bih okrenuti stranicu i početi se baviti poslom kako sam navikao - rekao je Shamis i najavio kako će bivšem predsjedniku Uprave Branimiru Lepuru isplatiti otpremninu od 273.000 kuna i mirno se razići.

Shamis smatra da bi se cijela priča s preuzimanjem mogla realizirati za otprilike dva mjeseca. Tek tada pokrenut će se i proizvodnja u TLM-u.

- Dok ne preuzmem kompletno upravljanje tvornicom, neće biti ni sirovine ni proizvodnje. Prešaonica sama po sebi ne može stvarati dobit i ne želim izdvajati Prešu od Valjaonice. To je za mene jedna tvornica i samo ukupna proizvodnja TPP-a i TVP-a donosi dobit – kazao je Shamis.

Na pitanja koliko je dosad uložio i koliko je još spreman uložiti u TLM, Shamis je izbjegao dati konkretan odgovor.

- Dugovi tvornice iznose 53 milijuna i to je ulaganje koje treba napraviti - kratko je kazao Rus te dodao da neće biti novih otkaza radnicima u pogonu, no nekih radna mjesta ipak bi se mogla ukinuti.

- Nevjerojatna je činjenica da u TPP-u na 50 radnika u pogonu postoji 50 zaposlenih u uredima, to tako ubuduće neće funkcionirati – najavio je Shamis.

Tvrdnje kako su on i Marijan Stričević od TLM Aluminiuma tražili da im se isplaćuje pet, odnosno tri tisuće eura za njihove troškove, Shamis je odgovorio kako to nije istina i da je samo tražio da se na kreditnim karticama uvede limit za troškove reprezentacije. 

Odbacio je optužbe da je nelegalno prebacivao novac, te ustvrdio da za kaznenu prijavu koju je zbog toga protiv njega podigao Lepur prvi put čuje. Više puta je istaknuo da u tvornicu sirovina neće doći dok u potpunosti ne preuzme kontrolu nad tvrtkom, jer je to za njega preveliki rizik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.