News

Komentari 5

Ruski političar: bojite se ruske zastave? Vraćamo onu iz SSSR-a

Ruski političar: bojite se ruske zastave? Vraćamo onu iz SSSR-a

Danas se naša vojska suprotstavlja pod zastavom pobjede neonacistima, oživljenim u Ukrajini i godinama vješto skrivajućim njihov izgled u zapadnim zemljama

Član Državne dume s Krima Mihail Šeremet predložio je priznavanje zastave SSSR-a, koja se u Rusiji naziva Zastavom pobjede, novom državnom zastavom Rusije, navodi ruska propagandne novine RIA Novosti.

- Danas su zapadne zemlje zapravo objavile rat zastavu pobjede, zabranivši nju posvuda. Oni se boje ovog simbola, jer ih crvena zastava pobjede podsjeća na veličinu našeg naroda i našu veliku pobjedu. Mislim da je vrijeme da priznamo zastavu pobjede kao našu nacionalnu zastavu, rekao je Šeremet ruskim novinarima.

Šeremet je ponovio narative Kremlja da su se pod ovom zastavom tijekom Drugog svjetskog rata "borili djedovi", a danas se ruska vojska navodno bori protiv neonacista rođenih u Ukrajini koji su dugo skrivali svoja lica na Zapadu.

– Pod njom su se naši djedovi borili u Velikom domovinskom ratu i pod njom se danas naša vojska suprotstavlja neonacistima, oživljenim u Ukrajini i godinama vješto skrivajućim njihov izgled u zapadnim zemljama, zaključuje Mihail Šeremat.

Političar je naglasio da je ponosan na rusku zastavu, ali u sadašnjoj fazi razvoja Rusije, prema njegovom mišljenju, Zastava pobjede je relevantnija nego ikad, kao simbol oživljavanja superdržave.

 

Najčitaniji članci