Obavijesti

News

Komentari 4

Turska upozorila Rusiju nakon pucnjave na teretni brod

Turska upozorila Rusiju nakon pucnjave na teretni brod
3

Ukrajina je dobila vojnu pomoć od Njemačke, koja je uključuje i 2 kompleksa IRIS-T. Sredstva EU-a za Rusiju i Bjelorusiju relocirana Ukrajini

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22:00

Turska upozorila Rusiju nakon pucnjave na teretni brod

Turska je uputila upozorenje Rusiji nakon hitaca upozorenja ispaljenih u nedjelju na teretni brod turske kompanije koji je išao u luku Izmajil, na jugu Ukrajine, priopćio je u utorak ured turskog predsjednika.

- Sugovornici u Rusiji su upozoreni kako se više ne bi događale ovakve inicijative koje mogu pojačati napetost na Crnome moru - objavila je Ankara.

Time je turska vlada prekinula šutnju u vezi s brodom koji je, premda plovi pod zastavom Palaosa, u vlasništvu turske kompanije.

- Kako bismo prisilili brod da se zaustavi, s ruskog ratnog broda ispaljeni su hitci upozorenja iz lakog automatskog oružja - priopćilo je u nedjelju rusko ministarstvo obrane.

Po riječima Moskve, kapetan broda Sukru Okan nije poslušao naredbu da se zaustavi radi "provjere tereta".

21:00

Bude li napadnuta, Bjelorusija će odgovoriti svim sredstvima

Ruski predsjednik ne gura Bjelorusiju u rat s Ukrajinom, rekao je u četvrtak bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko no bude li njegova zemlja napadnuta izvana odgovorit će svim raspoloživim sredstvima, uključivo nuklearnim oružjem.

- Kada bi se uključila Bjelorusija...što bi se time postiglo? Ništa - rekao je Lukašenko, jedan od najbližih saveznika ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Bjelorusija graniči s Ukrajinom, Rusijom i s tri članice NATO-a, uključujući Poljsku.

- Ako Ukrajinci ne prijeđu našu granicu, nikada nećemo sudjelovati u ratu. Ali uvijek ćemo pomagati Rusiji, to su naši saveznici - izjavio je Lukašenko u online intervjuu Diani Pančenko, proruskoj ukrajinskoj novinarki.

20:00

Rat u Ukrajini se mogao izbjeći, rekao je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko u intervjuu u četvrtak za bjelorusku državnu novinsku kuću BelTa.

Lukašenko je rekao da je "upoznat sa svim pitanjima" u vezi s Ukrajinom i Rusijom jer je u jednom trenutku povezao bivšeg ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka i ruskog predsjednika Vladimira Putina.

- Mi graničimo s Ukrajinom. Mi smo 'suagresori' u očima Zapada - rekao je Lukašenko.

- Naravno, mi tu imamo svoje interese i naš stav treba čuti. Smatram da bi Bjelorusija trebala biti uključena u pregovarački proces - dodaje.

Lukašenko je također rekao kako misli da bi sudjelovanje Bjelorusije u mirovnim pregovorima bilo pozitivno.

19:00

Njemačka vojska obučavala je ukrajinske trupe na borbenim tenkovima Leopard 1 u četvrtak u istočnom njemačkom gradu Klietzu, nedaleko od Berlina.

Ukrajinska vojska mora obučiti više vojnika nakon što su mnogi ranjeni ili ubijeni tijekom borbe protiv ruske invazije, rekao je njemački general pukovnik Andreas Marlow novinarima na mjestu obuke.

18:00

Prekršajni sud u Moskvi kaznio je u četvrtak američkog tehnološkog diva Google s 3 milijuna rubalja (oko 31.800 dolara) jer nije izbrisao upitne informacije o onome što Rusija naziva svojom "specijalnom vojnom operacijom" u Ukrajini, kao i informacije koje su zabranjene u Rusiji, prema državnoj novinskoj agenciji TASS.

Google je dobio službenu obavijest o brisanju videa s YouTubea koji sadrže upute gledateljima kako doći do lažnih informacija o "specijalnoj vojnoj operaciji" te kako ilegalno ući u čuvane objekte, čime bi se ugrozio život i zdravlje osoba.

Prethodno je isti sud u više navrata izrekao novčane kazne Googleu za administrativne prekršaje, uključujući kaznu od 3 milijuna rubalja (oko 31.800 dolara) u svibnju zbog postavljanja videozapisa na YouTubeu koji su promovirali netradicionalne seksualne odnose, klevetali ruske oružane snage i sadržavali upute o takozvanu ilegalnu praksu "krovljenja" ili penjanja na visoke strukture kako bi ušli u njihove krovne prostorije.

Komentari 4