Obavijesti

News

Komentari 314

Zelenski: 'Situacija u Bakhmutu postaje sve izazovnija.' Vojnici tvrde da je bilo stotine napada

Zelenski: 'Situacija u Bakhmutu postaje sve izazovnija.' Vojnici tvrde da je bilo stotine napada

Ured generalnog tužitelja zabilježio je preko 71.500 ruskih ratnih zločina od početka rata u Ukrajini. Ističu kako je u ratu ubijeno najmanje 461 djece, a ozlijeđeno ih je najmanje 927

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22:30

Situacija u istočnom gradu Bakhmutu postaje sve izazovnija, rekao je u ponedjeljak predsjednik Volodimir Zelenski.

- Neprijatelj neprestano uništava sve što se može koristiti za zaštitu naših položaja, osiguranje i obranu - rekao je Zelenski, ubrzo nakon što su vojni zapovjednici govorili o stotinama ruskih napada na tom području, prenosi CNN.

21:30

Europski niskotarifni prijevoznik Wizz Air obustavlja sve svoje letove za glavni grad Moldavije Kišinjev počevši od 14. ožujka zbog nekih "nedavnih događaja" u zemlji, priopćio je zrakoplovni prijevoznik. Napetosti rastu u Moldaviji, dok je predsjednica zemlje Maia Sandu optužila Rusiju za korištenje "sabotera" za izazivanje nemira usred razdoblja političke nestabilnosti, ponavljajući slična upozorenja ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

20:30

Pregovori o kandidaturi za NATO sa Švedskom i Finskom nastavit će se 9. ožujka

Pregovori Turske sa Švedskom i Finskom o kandidaturi nordijskih zemalja za pristupanje NATO-u nastavit će se 9. ožujka, rekao je u ponedjeljak turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu. Cavusoglu je na konferenciji za novinare koju je prenosila televizija rekao da “postoje obveze (preuzete od strane Švedske) za članstvo u NATO-u. Nije moguće da kažemo da švedskom članstvu u NATO-u, a da ne vidimo ove korake.”

19:30

Kuleba: Najstrašniji zločin je što Rusija krade ukrajinsku djecu

Ruski navodno prisilni transfer tisuća djece iz Ukrajine "vjerojatno je najveća prisilna deportacija u modernoj povijesti", rekao je ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba u ponedjeljak na događaju na marginama Vijeća za ljudska prava u Ženevi. - Najstrašniji zločin je to što Rusija krade ukrajinsku djecu. To je genocidni zločin - rekao je Kuleba u videoporuci prenošenoj u prepunoj prostoriji, prvi dan sjednice Vijeća u Ženevi, gdje se raspravlja o navodnim ratnim zločinima Rusije u Ukrajini. U nedavnom izvješću stručnjaka sa Sveučilišta Yale kaže se da Rusija drži najmanje 6000 ukrajinske djece, a vjerojatno i mnogo više, na lokacijama na Krimu pod ruskom kontrolom i u Rusiji, čemu je primarna svrha "politički preodgoj".

18:00

Suspenzija sudjelovanja Rusije u ključnom sporazumu o kontroli nuklearnog naoružanja još nije stupila na snagu, rekla je u ponedjeljak visoka dužnosnica State Departmenta, ali ona očekuje da će određene obavijesti o ugovoru prestati nakon što bude finalizirana.

- Obustava još nije službeno utjecala u smislu da još uvijek primamo obavijesti, sve do danas, prema ugovoru - rekla je pomoćnica državnog tajnika Ureda za kontrolu naoružanja, verifikaciju i usklađenost Mallory Stewart.

Komentari 314