News

Komentari 33

Ruskim bankama 47 posto, a Knightheadu 12 % Agrokora?

Ruskim bankama 47 posto, a Knightheadu 12 % Agrokora?

Vlasnicima obveznica potraživanja su osporena pa će na sudu morati dokazivati pravo na naplatu ulaganja udjelom u koncernu, ali je za njih rezerviran paket dionica do 25 posto...

Uoči dana kada će finalni nacrt nagodbe vjerovnika Agrokora biti predan na Trgovački sud u Zagrebu, koji bi ga trebao i objaviti, Večernji list donosi detalje dokumenta koji se sastoji od 3000 stranica i u kojem su definirane razine otpisa potraživanja vjerovnika, vlasnička i korporativna struktura novog Agrokora, kao i posebni dogovori s dijelom vjerovnika.

Prije predaje dokumenta sutkinji Trgovačkog suda Nevenki Siladi Ristić privremeno vjerovničko vijeće glasovat će u utorak ujutro o nacrtu nagodbe, a očekuje se da će dokument dobiti jednoglasnu podršku vijeća koje se sastoji od dva predstavnika dobavljača, predstavnika Knighthead Capitala, Sberbanka te predstavnika domaćih banaka. 

Večernji doznaje da ruske državne banke u novom koncernu imaju gotovo 47 posto udjela kojima su naplatili 1,4 milijarde eura kredita koje su Sberbank i VTB bank odobrili Agrokoru. Sberbank ima nešto više od 39 posto imovine, a VTB ostatak. 

Vlasnicima obveznica potraživanja su osporena pa će na sudu morati dokazivati pravo na naplatu ulaganja udjelom u koncernu, ali je za njih rezerviran paket dionica do 25 posto. Pritom se za Knighthead Capital rezerviralo oko 12 posto udjela u Agrokoru. 

Treća veća vlasnička skupina sastoji se od domaćih banaka koje će se naplatiti s gotovo 12 posto ukupnog kapitala u novoj vlasničkoj strukturi.
 

Najčitaniji članci