Obavijesti

News

Komentari 4

Sabo računa na novi mandat, no mladi političari mu 'prijete'

Sabo računa na novi mandat, no mladi političari mu 'prijete'
3

Sabu u Vukovaru pokušat će srušiti Ivan Penava (HDZ-HSP dr. Ante Starčević), Slavica Jelinić (HDSSB), Nenad Bučko (HNS) ali i nezavisni kandidat Martin Nikolić

VIDEO

Nakon što je na proteklim izborima uspio potući višemandatnu vladavinu HDZ-a, gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i njegov SDP i na ovim izborima računaju na uvjerljivu pobjedu. Kao protukandidati pojavili su mu se mladi i do sada neobilježeni političari, koje su njihove stranke progurale kako bi Vukovaru ponudili nove ljude. 

Penava potencira razvoj gospodarstva

U prvom redu tu je Ivan Penava, kandidat koalicije HDZ-HSP dr. Ante Starčević. Penava je mladi profesor, ravnatelj vukovarske ekonomske škole, koji do sada nije imao značajnije političke funkcije. Penava u svojim medijskim istupima potencira nedostatak gospodarskog razvitka Vukovara kojega dosadašnjih gradonačelnik samo vizualno 'šminka'. 

Slavica Jelinić dobro poznaje sve pozadinske igrice 

Kao kandidatkinja pojavila se i Slavica Jelinić, ispred HDSSB-a, koji u Vukovaru do sada nije imao značajniji utjecaj. Jelinić je nedavno  prešla iz HDZ-a, gdje je bila aktivna gradska vijećnica, u tek osnovani ogranak HDSSB-a u Vukovaru gdje je odmah istaknuta kao kandidatkinja za gradonačelnika. U prednosti je što dobro poznaje aktualnu političku situaciju u gradu, kao i sve pozadinske igrice. 

Bučko je mladi ekonomist koji želi na čelo Vukovara

Za izbore se kandidirao i Nenad Bučko ispred HNS-a koji također donedavno nije postojao kao politička opcija u Vukovaru. Bučko je mladi ekonomista koji je sada na čelu tvrtke Borovo Standard. Do sada je promijenio nekoliko stranaka, a posljednja ga je nagradila čelnim mjestom u toj jakoj vukovarskoj tvornici. 

Nikoliću ankete ne daju velike šanse

Kao kandidat nezavisne liste nastupit će Martin Nikolić, bivši SDP-ovac, umirovljeni diplomirani agronom kojemu ankete u gradu ne daju velike šanse. 

Sabo je uvjeren u pobjedu 

Niti jednog od svojih protukandidata Sabo ne doživljava kao izglednog opasnog konkurenta. Sabo je uvjeren kako građani Vukovara prepoznavaju njegov uloženi rad. 

Za vrijeme njegovog mandata Vukovar je postao najveće hrvatsko gradilište jer se, u koordinaciji s državom, obnavlja komunalna infrastruktura, kulturni objekti, pet zgrada u centru barokne jezgre te drugi objekti. Obnovljeno je i 100 ulica, za razliku od prijašnjih mandatara koji su uspjeli obnoviti tek šest. Izgrađen je poduzetnički inkubator s 1000 radnih mjesta, obnovljen Radnički dom, dvorac Eltz, šetnica do parka Adica te gradski parkovi. 

Sabo ističe kako posao gradonačelnika i grada nije da gradi tvornice, nego stvara preduvjete za gospodarstvenike. 

Do danas nepoznati napadači na Sabinu suprugu

Tijekom svog mandata Sabo se više puta našao na meti političkih oponenata koji su otvarali njegove afere. 

Prva se ticala novca koji je Sabo navodno uzeo kada je vodio socijalno ugroženu djecu na more, a druge su vezane za njegov navodno tajni sporazum sa srpskim SDSS-om. Vrhunac je dosegnut kada je Sabo pronašao svoju suprugu svezanu i pretučenu u stanu navečer, a kada su je napala trojica maskiranih nepoznatih muškaraca. Tada mu je poručeno da prestane provoditi svoju samovolju u gradu. Policija do danas nije pronašla napadače.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.