Obavijesti

News

Komentari 3

Sabor raspravlja o rebalansu proračuna: Stiglo je oko 70 amandmana, većinom iz oporbe

Sabor raspravlja o rebalansu proračuna: Stiglo je oko 70 amandmana, većinom iz oporbe

Oporbenjaci amandmanima traže i više novca za provedbu Nacionalnog programa suzbijanja korupcije kao i za provedbu Nacionalnog plana za ravnopravnost spolova

VIDEO

Hrvatski sabor u četvrtak nastavlja sjednicu izjašnjavanjem o amandmanima na prijedlog rebalansa državnog proračuna za ovu godinu, kojim se predviđa povećanje prihoda za 6,6 milijardi kuna, a rashoda za 10,9 milijardi kuna.

Na prijedlog rebalansa proračuna stiglo je 70-ak amandmana od kojih je većinu podnijela oporba, vezano uz proračunska sredstva predviđena, među ostalim, za socijalnu politiku, obrazovanje, sanaciju štete od potresa u Zagrebu, očuvanje kulturne baštine i demografsku politiku.

Oporbenjaci amandmanima traže i više novca za provedbu Nacionalnog programa suzbijanja korupcije kao i za provedbu Nacionalnog plana za ravnopravnost spolova.

Na dnevnom redu su i izvješća o provedbi plana protuminskog djelovanja i utrošenim financijskim sredstvima u 2020. i 2021. godini. Za protuminsko djelovanje u 2020. potrošeno je 417,6 milijuna kuna, a 2021. gotovo 385 milijuna kuna te je realizirano 94 posto planiranih sredstava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na početku 2020. godine minski sumnjivo područje u Hrvatskoj se prostiralo na 309,7 četvornih kilometara, te je obuhvaćao područje osam županija, da bi se krajem 2021. godine to područje smanjilo na 204,4 četvorna kilometra u sedam županija, navodi se u izvješćima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a