Obavijesti

News

Komentari 278

Saborski zastupnik Glasnović ide na konvenciju neonacista

Saborski zastupnik Glasnović ide na konvenciju neonacista
1

Nezavisni zastupnik Željko Glasnović potvrdio je da će sudjelovati na stranačkoj konvenciji njemačke radikalno desne Nacionalnodemokratske stranke Njemačke (NPD)

VIDEO

Neovisni saborski zastupnik Željko Glasnović i član kluba zastupnika Neovisni za Hrvatsku potvrdio je u četvrtak kako će gostovati zajedno s drugim predstavnicima europske desnice na stranačkoj konvenciji radikalno desne Nacionalnodemokratske stranke Njemačke (NPD) sredinom studenoga.

U telefonskom razgovoru za Hinu ustvrdio je kako je NPD domoljubna i patriotski nastrojena stranka u Njemačkoj i odbio formulaciju da je riječ o ekstremističkoj i neonacističkoj stranci desnice.

Ocijenio je kako su 'te etikete predrasude ljevičara koje danas ništa ne znače'.

Za svoje gostovanje na konvenciji NPD-a rekao je da će se na tom skupu naći izaslanici i drugih stranaka koji smatraju da je Europa utemeljena na kršćanskim načelima.

NPD je na svojim internetskim stranicama objavio da će osim Glasnovića, koji je predstavljen kao 'bivši hrvatski general i zastupnik hrvatskog parlamenta' na stranačkoj konvenciji posvećenoj izborima za Europski parlament sljedeće godine sudjelovati i osnivač populističke francuske Nacionalne fronte Jean-Marie Le Pen, španjolski političar Alberto Torresano, kojeg organizator predstavlja kao 'bivšu osobu od povjerenja Francisca Franca', osnivač krajnje desne talijanske stranke Forza Nuova (FN), neofašist Roberto Fiore.

Nekoliko pokušaja zabrane stranke

Glasnović, koji je u Sabor ušao kao predstavnik dijaspore na neovisnoj listi, član je kluba zastupnika Neovisni za Hrvatsku uz Zlatka Hasanbegovića i Brunu Esih

NPD je osnovan 1964., a stranku se uglavnom opisuje kao neonacističku. Pred njemačkim ustavnim sudom dosad je nekoliko puta propao pokušaj njezine zabrane.

Ustavni sud je prošle godine odbacio jedan takav pokušaj uz obrazloženje kako se radi o 'nevažnoj stranci na saveznoj razini' i kako bi njezina zabrana bila nesrazmjerna s obzirom na to da zbog svoje sporedne uloge u političkom životu, iako je 'jasno protuustavna i povezana s povijesnim nacionalsocijalizmom', ne može ugroziti ustavni poredak Njemačke.

NPD na saveznim izborima nikada nije prešao izborni prag.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 278
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...