Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
72 komentara

Sabu zbog Vukovara pustili iz zatvora: Dobrog sam vladanja

Dobio sam slobodna 22 sata jer sam uzornog vladanja. U zatvoru se bavim pisanjem i glazbom, konačno sam naučio svirati gitaru, rekao je Željko Sabo

Davor Javorović/PIXSELL
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
72 komentara

Uz premijera Zorana Milanovića u Koloni sjećanja hoda i bivši gradonačelnik Vukovara Željko Sabo koji služi zatvorsku kaznu zbog vrbovanja dvoje zastupnika HDZ-a da se priklone SDP-u. 

Kazao je kako je dobio slobodno kako bi bio u Vukovaru na Dan sjećanja. 

- Dobio sam slobodna 22 sata kako bio ovdje. Uzornog sam vladanja. Ostalo mi je još 71 dan. U zatvoru se bavim pisanjem i glazbom, konačno sam naučio svirati gitaru što mi je 25 godina bila želja - rekao nam je vidno mršaviji Željko Sabo. 

Teretilo ga se da je HDZ-ovoj Mariji Budimir ponudio mjesto u Nadzornom odboru Borova uz mjesečnu novčanu naknadu od 2.000 kuna i mjesto predsjednice vukovarske Komisije za europske integracije, dok je Radivoju Đuriću nudio promaknuće supruge na mjesto glavne sestre u Općoj bolnici Vukovar, a zauzvrat očekujući njihov prelazak u SDP.

Nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Osijeku iz rujna prošle godine, Sabo je trebao odležati u zatvoru godinu i četiri mjeseca. Međutim, Vrhovni sud je 16 mjeseci bezuvjetno iza rešetaka preinačio tako što je odredio da Sabo polovicu te kazne provede na slobodi "pod prismotrom" i to zbog svoje dobi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message