Obavijesti

News

Komentari 229

Britanci: Manji napredak za Ruse u Lisičansku; Lukašenko: Ukrajina nas je htjela raketirati

Britanci: Manji napredak za Ruse u Lisičansku; Lukašenko: Ukrajina nas je htjela raketirati

Ušli smo u 130. dan ruske invazije na Ukrajinu. Najmanje 21 ljudi poginulo je u raketnim napadima na ukrajinsku južnu regiju Odesa, priopćile su hitne službe

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.49

Britansko ministarstvo obrane u svom je dnevnom izvješću o situaciji u Ukrajini kazalo kako ruske snage nastavljaju s "manjim napredovanjem" oko Lisičanska. Ukrajinci negiraju da su opkoljeni i tvrde da je regija i dalje pod njihovom kontrolom.

Rusija nastavlja koristiti protubrodske projektile koji se lansiraju iz zraka, vjerojatno zbog sve manjih zaliha preciznijeg modernog oružja, stoji u britanskom izvještaju.

 

 

22.28

BBC tvrdi kako je Ukrajina izgubila 135 milijuna dolara jer Rusija krade vodu iz rijeke Dnjepar kako bi njome opskrbljivala okupirani Krim.

Prema BBC-ju, ruska vojska zauzela je akumulacijsko jezero Kakhovka u Khersonskoj oblasti tijekom prvih dana opće invazije i pustila vodu niz 400 kilometara dug Sjevernokrimski kanal, koji je blokirala Ukrajina 2014. kada je Rusija nezakonito anektirala poluotok. 

Svake sekunde kanalom protječe 50 kubika vode, što Ukrajinu košta oko 1,1 milijun dolara dnevno, prenosi Kijev Independent.

21.40

Ukrajina opovrgava ruske navode da je Lisičansk, zadnje uporište Ukrajine u Luganskoj oblasti opkoljen.

Ruslan Muzychuk, glasnogovornik Nacionalne garde, i dalje tvrdi da je Lisičansk pod ukrajinskom kontrolom, premda su borbe sve žešće, prenosi Kijev Independent.

 

 

21.07

Rusi tvrde kako su izvukli brod koji su sami potopili nakon što ga je oštetila ukrajinska raketa u luci Berdjansk 24. ožujka. Ujedno su tako i priznali kako su Ukrajinci tada pogodili brod.

Brod su navodno potopili kako bi spriječili detonacije naoružanja koje je zahvatio požar na površini broda, izjavio je ruski dužnosnik Vladimir Rogov na Telegramu, prenosi BBC.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

20.12

Bjelorusija tvrdi kako je presrela projektile koji su prije tri dana došli s teritorija Ukrajine.

"Provociraju nas. Moram vam reći da je prije tri dana, možda koji dan više, pokušan napad na vojne objekte na bjeloruskom teritoriju s teritorija Ukrajine", prenijela je agencija Belta izjavu bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

Komentari 229