Obavijesti

News

Komentari 139

Rusija: Tri ruske regije na granici s Ukrajinom napadnute su bespilotnim letjelicama

Rusija: Tri ruske regije na granici s Ukrajinom napadnute su bespilotnim letjelicama

Ušli smo i u 441. dan ruske invazije na Ukrajinu, koja je prema najavama Kremlja iz veljače trebala trajati nekoliko dana, maksimalno nekoliko tjedana. Situacija je i dalje najteža kod Bahmuta...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.30

Crnomorski sporazum bi se mogao produžiti za još dva mjeseca

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu rekao je u srijedu da smatra da bi se ukrajinski Crnomorski sporazum o žitaricama mogao produžiti za barem još dva mjeseca, dok su dužnosnici uključenih strana održali prvi dio pregovora o produžetku sporazuma u Istanbulu.

Rusija je rekla da neće produžiti sporazum nakon 18. svibnja ako se ne zadovolji lista zahtjeva da se uklone prepreke njihovom vlastitom izvozu žitarica i gnojiva. Cavusoglu je govorio pred novinarima po povratku sa svoga puta u Moskvu.

Rekao je da je među pitanjima o kojima je raspravljao sa svojim kolegom Sergejom Lavrovim tijekom posjeta i sporazum o žitaricama i da se nada da može doći do pozitivnog rezultata u Istanbulu, gdje se pregovori trebaju nastaviti u četvrtak.

"Mislim da možemo ostvariti rezultat da sporazum produžimo na barem još dva mjeseca", rekao je Cavusoglu.

21.45

Francuska istražuje ubojstvo novinara 
 

20.48

Ukrajina tvrdi da je ruska brigada pobjegla iz predgrađa Bahmuta

Ukrajinska vojna postrojba rekla je u srijedu da je rastjerala rusku pješadijsku brigadu s bojišnice blizu Bahmuta, potvrdivši time izjavu čelnika ruske privatne vojske Wagner da su ruske snage pobjegle.

General pukovnik Oleksandr Sirski, koji predvodi ukrajinske kopnene snage, rekao je da su se ruske postrojbe u nekim dijelovima Bahmuta povukle do dva kilometra kao rezultat protunapada. Nije otkrio detalje.

Postrojbe Wagnera predvodile su mjesecima duge ruske napade na grad na istoku Ukrajine, no ukrajinske snage kažu da je ofenziva u zastoju.

Moskva nije komentirala izvještaje da je njezina odvojena 72. motostreljačka brigada napustila pozicije u jugozapadnim predgrađima Bahmuta. Ruska brigada obično se sastoji od nekoliko tisuća vojnika. Bahmut je primarna meta velike ruske zimske ofenzive i poprište najkrvavijih bitaka u Europi od Drugog svjetskog rata.

20.10

14 ruskih vojnika ozlijeđeno je u napadu dronom

18.52

Žena poginula nakon granatiranja Hersona

Komentari 139