Obavijesti

News

Komentari 285

Sad je i službeno: Evo tko su savjetnici nove predsjednice

Sad je i službeno: Evo tko su savjetnici nove predsjednice
8

LJUDI OD POVJERENJA: Kao što se i nagađalo, osnovan je Savjet za branitelje kojemu će na čelu biti Ante Deur, jedan je od organizatora prosvjeda u Savskoj 66

VIDEO

Svog prvog radnog dana predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odabrala je i savjetnike svog Ureda. Njihova imena Ured predsjednice objavio je u petak.

Kao što se i nagađalo osnovan je Savjet za branitelje kojemu će na čelu biti Ante Deur, predsjednik Zbora gardijskih brigada i jedan je od organizatora prosvjeda branitelja i invalida Domovinskog rata ispred Ministarstva branitelja.

Predstojnikom Ureda predsjednice imenovan je Domagoj Juričić, a Vito Turšić ravnateljem Savjetničkog vijeća Predsjednice. Pročelnica Kabineta predsjednice bit će Anamarija Kirinić dok će glavna tajnica Ureda predsjednice biti Mirjam Katulić.

Natalija Hmelina je šefica Protokola Predsjednice, a njezina zamjenica je Tina Todtling. Luka Đurić je glasnogovornik Ureda predsjednice. Savjetnik za unutarnju politiku je Mate Radeljić, a Josip Buljević je savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost dok je Andro Krstulović Opara savjetnik za društvene djelatnosti.

Savjetnikom za vanjsku i europsku politiku imenovan je Dario Mihelin, a Mladen Pavić je savjetnik za europske fondove, poljoprivredu i ribarstvo.

Luka Đurić (32) karijeru je započeo Zakladi Konrad Adenauer, od tehničkog asistenta napredovao je do voditelja Ureda u Zagrebu koji je zadužen za Hrvatsku i Sloveniju. 

Facebook

Diplomirao je na Vernu, a odnose s javnošću studirao je i na studiju na United Business Institute-u u Bruxellesu.

Iako je diplomirao veterinu Mladen Pavić stručnjak je za krizno komuniciranje. 

Marko Prpić/Pixsell

Četiri godine bio je glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, a kasnije je bio glasnogovornik vlade Jadranke Kosor.

Još jedan stručnjak u glasnogovorništvu je Mate Radeljić. Počeo je kao predsjednik Mladeži HDZ-a u rodnom Omišu, a zatim je radio HRT-u te bio glavni urednik TV Slavonije i Baranje i direktor Osječke televizije. 

Goran Stanzl/Pixsell

Radio je i kao glasnogovornik MORH-a i pomoćnik Jadranke Kosor te je vodio kampanje Branimira Glavaša i Ante Đapića.

Josip Buljević (43) bivši je ravnatelj SOA-e u kojoj je proveo 18 godina, te konzul u Los Angelesu.

SOA

Dario Mihelin dugogodišnji je bliski suradnik Grabar-Kitarović. Radio je u veleposlanstvima u Washingtonu i Ankari, a bio je i savjetnik ministrice vanjskih poslova. 

Završio je pravo u Zagrebu i magistrirao na London School of Economics.

Domagoj Juričić je potpredsjednik HGK za gospodarstvo, međunarodne i EU poslove te Konzultant za Svjetsku banku na reformama investicijske klime. 

Sanjin Strukic/PIXSELL

Bio je državni tajnik za investicije i najbliži suradnik ministra Domagoja Miloševića, te prvi tajnik za gospodarske odnose u veleposlanstvu u Washingtonu. 

U Ministarstvu pravosuđa Natalija Hmelina bila je šefica kabineta ministrima Lovrin, Šimonoviću i Bošnjakoviću

Robert Anic/PIXSELL

Bila je savjetnica u Uredu za protokol, bliska suradnica Miomira Žužula te pomoćnica šefa Kabineta ministra i tajnica kolegija Ministarstva vanjskih poslova.

Andro Krstulović Opara bio je i ravnatelj Muzeja Ivana Meštrovića prije imenovanja

Anto Magzan/Pixsell

Bivši je saborski zastupnik i diplomat. Kao hrvatski konzul u Milanu je proveo pet godina. Studirao je povijest umjetnosti i arheologiju u Zadru i Zagrebu. 

Ante Deur je predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojba, rođen u Stankovcima 1971. pored Šibenika, s nepunih 20 godina javlja se u Specijalnu policiju u Rakitju, ratuje u Slavoniji, preživljava pakao Vukovara te poslije Zadra i južnog bojišta. 

Duško Jaramaz/Pixsell

Sa suprugom i sedmero djece, u dobi od tri do 18 godina, živi u zagrebačkim Sesvetama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 285
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa