Obavijesti

News

Komentari 71

"Paravinja i Kapetan Dragan se dobro slažu, čitaju si spise"

"Paravinja i Kapetan Dragan se dobro slažu, čitaju si spise"
5

Na Županijskom sudu u Splitu u srijedu je, po treći put, počelo suđenje, Draganu Paravinji pod optužnicom za teško ubojstvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić

VIDEO

Suđenje Draganu Paravinji (47) počelo je, po treći put , u srijedu. Ovaj put mu sude na Županijskom sudu u Splitu. Suđenje je zatvoreno za javnost.

Paravinja je tražio da se u cijeli proces uključi javnost zato što, kako je kazao, smatra da su tijekom istrage počinjena kaznena djela. Njegov odvjetnik Željko Gulišija rekao nam je kako je njegov klijent, koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti, za njega nevin dok se ne dokaže suprotno.

- Ukoliko ovaj postupak za mog klijenta završi negativno on će pravdu tražiti na Europskom sudu za ljudska prava - rekao je Gulišija potvrdivši kako su u istoj ćeliji njegov klijent i Dragan Vasiljković poznatiji kao Kapetan Dragan.

- Njih dvojica slažu se dobro, provode dane čitajući jedan drugom spise. Sve je u redu, lijepo se slažu i niti jedan ni drugi nemaju posebnih zahtjeva - rekao je Gulišija. Odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić rekao je kako je obitelji vrlo teško i da se svi nadaju da će ovaj treći postupak završiti čim prije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

Tina Jokić/24sata 00:31

- Danas je pročitan veći dio dokaznog materijala i očekujemo da će suđenje brzo završiti - rekao je Ljubičić. Suđenje se nastavlja 24. veljače.

Sporna je kvalifikacija ubojstva

Paravinji sude pod optužnicom za teško ubojstvo i pokušaj silovanja maloljetne Drnišanke Antonije Bilić. Riječ je o trećem postupku protiv Paravinje, a slučaj je prebačen u Split nakon što je Vrhovni sud dva puta ukinuo presudu Županijskog suda u Šibeniku gdje je osuđen na 40 godina zatvora .

Nije sporno je li ubio Antoniju Bilić, već kvalifikacija ubojstva.

Podsjetimo, Vrhovni sud vratio je proces protiv Paravinje na početak navevši u rješenju kako treba razmotriti je li Paravinja počinio teško ubojstvo da bi prikrio pokušaj silovanja, što se navodilo u presudi iz Šibenika ili je teško ubojstvo napravio dok je pokušavao silovati maloljetnu Drnišanku.

Također, Vrhovni sud uvažio je i žalbu Dragana Paravinje na duljinu trajanja istražnog zatvora te je utvrđeno kako ne može provesti u njemu dulje od 17. lipnja sljedeće godine.

Paravinja se nalazi u zatvoru na splitskim Bilicama .

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.