Obavijesti

News

Komentari 125

Ukrajina preuzela odgovornost za eksploziju na Krimskom mostu: 'To je bila naša akcija'

Ukrajina preuzela odgovornost za eksploziju na Krimskom mostu: 'To je bila naša akcija'

Ministarstvo obrane SAD-a najavilo je u utorak 400 milijuna dolara dodatne sigurnosne pomoći Ukrajini, koja uključuje rakete protuzračne obrane, oklopna vozila i male dronove, dok traje ukrajinska protuofenziva protiv Rusije

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.24

Zelenski: Ukrajinske snage postigle su 'vrlo dobre rezultate'

Predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u srijedu da su ukrajinske snage postigle "vrlo dobre rezultate" na prvoj liniji i obećao je da će uskoro iznijeti detalje o njihovim uspjesima.

- Usput, danas su naši dečki imali vrlo dobre rezultate na frontu- rekao je Zelenski u svom noćnom video obraćanju.

- Bravo za njih! Detalji slijede.

Zelenski je opetovano rekao da ofenziva koju su ukrajinske snage pokrenule prošlog mjeseca u područjima na istoku i jugoistoku zemlje pod ruskom okupacijom ide sporije nego što bi on želio.

21.39

Bijela kuća: Ruski zrakoplov letio je 'opasno blizu' američkog drona iznad Sirije

Ruski zrakoplov letio je "opasno blizu" američkog drona iznad Sirije ranije ovog tjedna kršeći utvrđene protokole i međunarodne norme, priopćila je Bijela kuća u srijedu.

- Vidjeli smo prva izvješća o drugom ruskom borbenom zrakoplovu ovog tjedna, koji je letio opasno blizu našeg drona u misiji poraza ISIS-a- rekla je glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre novinarima.

Američka vojska priopćila je u utorak da je ruski borbeni zrakoplov bakljom pogodio američki dron i "teško" oštetio njegov propeler iznad Sirije.

Američki dužnosnici kažu da su ruski zrakoplovi povećali tempo opasnih susreta s američkim vojnim zrakoplovima posljednjih mjeseci iznad Sirije, gdje djeluju snage obiju zemalja.

21.16

Zelenski predložio produljenje izvanrednog stanja

Predsjednik Volodimir Zelenski je podnio ukrajinskom parlamentu prijedlog za produljenje izvanrednog stanja i opće mobilizacije za još 90 dana. Ukrajinski parlament prethodno je produžio izvanredno stanje i mobilizaciju od svibnja do 18. kolovoza.

Zastupnik Jaroslav Železnjak potvrdio je da parlament planira podržati prijedlog Zelenskog i produljiti mjere do 15. studenog ove godine. Zelenski je prvi put proglasio izvanredno stanje 24. veljače prošle godine, na dan kada je Rusija pokrenula invaziju.

Izvanredno stanje podrazumijeva da ukrajinski muškarci u dobi od 18 do 60 godina, uz neke iznimke, ne smiju napustiti zemlju jer bi mogli biti pozvani na služenje vojnog roka.

20.44

Putinove snage su se povukle oko Bakhmuta dok ukrajinske trupe napreduju

Čini se da se ukrajinske trupe približavaju istočnom gradu Bakhmutu, poprištu nekih od najžešćih borbi u ratu, a vojska će uskoro primiti pošiljku od 1700 udarnih i izviđačkih bespilotnih letjelica kao pomoć u protuofenzivi.

Hanna Maliar, zamjenica ministra obrane, rekla je da kijevske trupe uspješno napadaju na istoku na bokovima okupiranog Bakhmuta i također je izvijestila o napredovanju prema južnim, okupiranim gradovima Melitopolju i Berdjansku koji se nalazi na Azovskom moru

Rusija, koja je poslala desetke tisuća vojnika u Ukrajinu u veljači 2022., drži dijelove teritorija na jugu i istoku.

19.10

Zračne snage: Ruski projektili napadaju tri ukrajinske regije

Rusija je u srijedu projektilima napala ukrajinske regije Kijev, Hmjelnicki i Kirovograd, rekao je glasnogovornik ukrajinskih zračnih snaga nakon što su se širom zemlje oglasile sirene za zračnu uzbunu.

- Registrirali smo ciljeve velike brzine, vjerojatno i balističke rakete, neprijatelj koristi različite vrste oružja- rekao je Jurij Ihnat.

Komentari 125